Početna » Ljetne badmintonske aktivnosti u Makarskoj

Ljetne badmintonske aktivnosti u Makarskoj

31.7.2013 15:27:00 - Ljetna škola Udruge "Arka" zapravo je izvor badmintonske budućnosti u Makarskoj. Zajedničke ljetne pripreme koje naš klub ima sa Makaranima u Brežicama, dolazak mladih snaga "Zagreb Maksimira" u Makarsku, povremena trenerska pomoć iz našeg kluba samo ima za cilj razvoj badmintona u tom gradu. I u ovim toplim ljetnim danima našli smo vremena za novi radni posjet i za nekoliko novih treninga od 30.07. do 03.08.. Kad pogledam sedmogodišnju Dominu Granić; njen razvoj, mogućnosti i trenutno stanje tehnike; vidim zapravo veliku badmintonsku budućnost Makarske. Domina je lijep primjer, ali nije jedina; Tonino, Lara, Lana, Šime, Lorena... nove snage karakterizira brzina, a kad nauče i tehniku biti će definitivno nova energija hrvatskog badmintona. Tome svemu ide u prilog i međunarodno taborovanje u Makarskoj koje organizira naš najjači badmintonski kolektiv BK "Medvedgrad" sa svojim francuskim prijateljima koje vodi naš igrač i trener Luka Zdenjak. Matko Milunović već nekoliko godina drži odlučno konce u svojim rukama, a Savez i ja kao trener uvelike ćemo ga podržati.

Jedan od važnijih elemenata uspjeha je i strpljenje, Velimir Srića čije knjige volim pročitati, ukratko poručuje:"Učite se strpljenju." "Pobjednici su nalik strpljive gusjenice i  nestrpljivog leptira. Nestrpljivost im daje energiju, brzinu, borbenost i ambiciju; strpljenje ih lišava stresa i nudi mirnoću, harmoniju i stabilnost." Zato poručujem Makaranima da budu uporni i odlučni u nastojanju da od Makarske naprave pravi badmintonski centar. Velika dvorana Gradskod sportskog centra Makarska koju uz malo sreće i dobre volje mogu svakodnevno koristiti bio bi prvi uvjet nesmetanog razvoja. Talenta i želje im ne nedostaje, treba im podrška i vjera da to mogu učiniti.


Djeca ljetne škole
čije okupljanje organizira neprofitna udruga "Arka"
 

Prvi korak učinjen u cilju razvoja badmintona u Makarskoj bio je stvaranje udruge "Arka" u sklopu koje je i badmintonska sekcija, te sama prijava i registracija udruge u Savezu. Drugi korak i prva promocija bila je prošle godine na Festvalu Badmintona (26./27.05.2012.) kada smo imali PH za veterane i seniore, kao i turnir za djecu, te turnir treće lige za rekreaciju.

LINK NA FOTO GALERIJU SA FESTIVALA BADMINTONA

Treći veliki korak zapravo je druga promocija i događanje koje će se održati 15.08.2013. na centralnom trgu Makarske u 22 sata kada bi naš najbolji igrački trio; Staša Poznanović/Zvonimir Đurkinjak/Zvonimir Hoelbling, zajedno sa Lukom Zdenjakom, Mateom Čičom, Ivom Majstorović, te uz goste iz Francuske trebali prezentirati čari badmintonske igre. Najavljujemo i dolazak novog gradonačelnika Makarske Tončija Bilića što je isto veliki pozitivni pomak znajući da stara garnitura nije priznavala udrugu "Arka". Mlade badmintonske snage iz Makarske također će prisustvovati promociji, ali i kampu koji organizira najjači badmintonski klub "Medvedgrad".

Osim što je dobro za mlade badmintonaše iz Makarske da vide kako igraju i rade naši najbolji badmintonaši, bitno je i da Makarani vide da to nije puka igra sa livade. Badminton je među najbržim olimpijskim sportovima, tehnički i taktički zahtjevan; sport je koordinacije, agilnosti i brzinske izdržljivosti. Nadamo se da ćemo u svojim nastojanjima približiti Makaranima naš sport, učiniti ga široj javnosti dostupnijim, te mu omogučiti daljnji kvalitetan razvoj. Dovođenje trenera (zašto ne i nekog našeg vrhunskog mladog igrača i trenera) smatramo isto tako bitnom stavkom razvoja. Ja kao izbornik seniora i trener za razvoj badmintona u Hrvatskoj mogu pomoći u prvim snažnim koracima, ali želja mi je da se u Makarskoj stvori nova jaka badmintonska snaga, neovisna i jaka toliko da bude konkurent Zagrebu koji trenutno ima nesrazmjeran primat. Novi centri, nova energija, novi ljudi, konkurencija, zdravo suparništvo, ali i zajedništvo sviju nas... po meni su jedina hrvatska (badmintonska) opcija.


Žensko finale sa zadnjeg Prvenstva Hrvatske
Helena, Staša i Matea kao trenerica biti će sudionice kampa u Makarskoj
 

Lijep pozdrav!

Silvio Jurčić




Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo