Početna » Friedrichshafen ponovno na našem programu; Iva Šutevski zlatna u paru

Friedrichshafen ponovno na našem programu; Iva Šutevski zlatna u paru

Galerija fotografija sa turnira koja uključuje 2009 & 2011 godinu default.aspx?id=210.


Doroteja Brkić

Krenuli bi smo od samog Friedrichshafena koji je najmlađi i najveći grad na Bodenskom jezeru sa oko 58 tisuća stanovnika. Ove godine slavi svojih 200 godina postojanja. Poznat je po Grofu Ferdinandu Zeppelinu. Što se samog turnira tiče ove je godine bio 44. turnir i u punom nazivu to izgleda ovako: 44. International Bodensee Jugend-Badminton-Turnier 2011. Od ove je godine Bettina Mayer od svog brata Petera Mayera preuzela kormilo turnira. Turnir je prvi put održan davne 1968 godine pod palicom njenog tate Rudolfa Mayera. Ove je godine sudjelovalo ukupno 11 zemalja sa sveukupno cca 500 natjecatelja. Već je najavljen i sljedeći 45. turnir koji će se održati sljedeće godine od 18. do 20.05.2012. Turnir se igrao u tri dvorane, na 31-om terenu sa ukupno održanih cca 1100 mečeva. Finala su se igrala u velikoj ZF-ARENI.


Helena Kovač i Katarina Galenić iz BK "Medvedgrad"

Iva Šutevski iz HBK "Max" osvojila je zlato u paru sa Jenny Ertl iz Austrije u konkurenciji ženskih parova do 15 godina. U toj istoj konkurenciji Katarina Galenić i Helena Kovač default.aspx?id=510 iz Medvedgrada osvojile su brončanu medalju. Do 17 godina Lucija Vlah i Dora Dragčević iz Medvedgrada izgubile su u 1/8 finala, a Dorotea Sutara i Maja Pavlinić iz Maxa u 1/4 finalu. Kod dečki jedinu je medalju osvojio Dino Ivčević koji je igrao u paru sa Anej Cizeljom u kategoriji do 11 godina i osvojio je brončanu medalju. Jedini pojedinačni uspjeh imala je Maja Pavlinić iz Maxa koja je stigla do 1/2 finala turnira do 15 godina. Izgubila je od Oceane Varrin iz Švicarske koja ju je dobila sa 19:21 21:10 21:17.


Dino Ivčević (Medvedgrad) i Anej Cizelj iz Slovenije

Šteta što iz HBK "Max" nisu imali sluha da Patrik Burnić i Dorian Cvijanović odrade barem jedan trening zajedno. Zanimljivo je samo da se nismo zajedno mogli spojiti nego su Nijemci imali glavnu ulogu u našem spajanju. Šteta jer su sigurno mogli više od 1/4 finala, prvo su dobili Talijane, a zatim izgubili od Švicaraca kojima su u drugom gemu imali gem loptu na 20:19. Za Leu Tandaru (Max) i Paulu Barković koja je nedavno otišla iz HBK "Max" bilo je šteta što nisu zaigrale zajedno u kategoriji do 13 godina. Doroteja Brkić igrala je s Austijankom Miriam Udier isto tako u 1/4 finalu turnira do 11 godina i nažalost izgubile su u tri gema od Njemica Reimer/Hess 21:14 21:23 21:13. Šteta!


ZG&VG družina u Salzburgu

Za Zagreb Maksimir i Veliku Goricu ponovit ćemo da je ovo veliki uspjeh kako smo u svom prvom nastupu (do 11 godina) prošli grupu i ušli u 1/8 finale ovog jakog turnira. 1/4 finala parova potvrđuju njihov potencijal. Doroteja Brkić i Dorian Cvijanović veliki su potencijal hrvatskog badmintona i vjerujemo da će oni to uskoro potvrditi. Nova su snaga, a zanimljivo je da ih slijedi isto tako talentirana grupa poletaraca. Recimo da je ovo bila mala izvidnica za sljedeću sezonu u kojoj ćemo u većem broju nastupati po turnirima. Svidjeli su nam se mali Švicarci, od njihova pristupa igri, do njihove igre pa sve do trenera i njihova načina rada.


Švicarski Peter Gade
 

K O M E N T A R   &   K R I T I K A


Žao nam je što neki hrvatski klubovi ili bolje reći treneri i "funkcioneri" nemaju nikakvog sluha za suradnju nego svaki vid suradnje koriste za vrbovanje u svoje klubove tako da ta "seoska politika" vodi samo u još veći provincijalizam. Svaki Hrvat ponaša se po principu, možemo reći:" Jedna država, jedan grad ili jedno selo". EVO VAM JOŠ JEDAN PRIMJER: više se ne ide autobusom u Friedrichshafen nego kad zbrojimo išli smo sa tri kombija i dva auta; troškovi su nam svima bili veći i tu svakako iduće godine treba puno više takta. Ali to jednostavno ne ide u našem slučaju ... ovo je veliki problem hrvatskog badmintona. Na svakom koraku imamo postavljenu nogu; npr. u Gorici nismo dobili novčana sredstva kako nemamo tradiciju (za poludit kako je to bilo objašnjenje načelnika za sport Velike Gorice). U Makarskoj žele povećati cijenu najma (tamo je pak gradonačelnik rekao:"Što će nam još i kriket doći u grad"); država samo financira velike sportove i klubove, a klubaštvo je neizmjerno, PRAVA RATNA ZONA.
Ali roditelji su ti koji spajaju i tu je bilo puno pozitive, zato ipak moramo reći da se hrvatska družina držala čvrsto zajedno. Imamo mi ljude koji žele da sudjelujemo složno i zajedno, a mi ćemo ih promovirati i dati im mjesta na našoj stranici. Ipak se stvari mijenjaju na bolje; primjer mogu biti Velika Gorica i Zagreb Maksimir klubovi koji zajedno kroče dalje iako bez pomoći sportskih i državnih institucija, ali zajedničkim akcijama čvrsto idu u korak. Rijeka i Stella također su pozitivan primjeri suradnje, ali oni su trenutno u poziciji i nameću nama ostalima ritam. Mi idemo dalje i ako treba stvoriti ćemo klubove koji će surađivati u mjeri koja je potrebna da cijeli sistem funkcionira. Nije tako crno, ali crnilo je svuda oko nas i na nama je da njihov utjecaj svedemo na najnižu mjeru.


Dorian Cvijanović





Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo