Početna » Izvještaj sa Croatian Junior & Adria Youth Internationala 2011 u Poreču

Izvještaj sa Croatian Junior & Adria Youth Internationala 2011 u Poreču



Maja Pavlinić osvojila je sve što je mogla i bila je najbolja Hrvatska igračica u Poreču.

Naše službene stranice spominju Luciju Vlah (Medvedgrad) koja ima zlato u ženskim parovima juniorki i Maju Pavlinić (MAX) koja ima zlato u tri konkurencije u kategoriji kadetkinja do 15 godina, a mi ćemo pridodati našu Doroteju Brkić (Zagreb Maksimir) koja je osvojila zlato među poletarkama dobivši u finalu Čehinju Lucie Karpatovu sa 21:17 21:16. Prije toga pobijedila je u 1/2 finalu klubsku suigračicu Ledu Dominić (8 godina) rezultatom 21:7 21:5 koja je s time osvojila broncu. Grupa B bila je teška, ali Doroteja je svladala dvije prepreke; Bugarku Tanyu Krasenovu sa 21:11 23:21 i Slovenku Vitu Lešnik 21:13 21:11 od koje je prije izgubila na Donut Cupu u svibnju mjesecu tako da se može reći da je njen napredak više nego očit.

Zanimljivo je da su Doroteja i Maja osvojile jedina pojedinačna zlata za Hrvatsku na Adria Youth i Junior CRO Internationalu. Uz njih dvije zlato imamo i u muškim parovima mlađih kadeta Andrije Kraljića i Lea Šutevskog. Konkurencija je bila jača nego inače u Poreču tako da možemo reći da je to veliki uspjeh naših badmintonaša. Nakon dugo vremena pojavljuje se i naš klub sa zlatom na jednom međunarodnom turniru. Ostale rezultate možete vidjeti u izvještaju i poveznicama sa službenih stranica Saveza.


Sa službenih stranica HBS-a:

"Poreč - Zlatom osvojenim u ženskim parovima Lucija Vlah prekinula je višegodišnje odsustvo hrvatskih juniora s najviše porečke stepenice. Vlah je u iscrpljujućoj završnici, zajedno sa svojom njemačkom suigračicom Meike Behrens svladala polufinalnu rusku prepreku, potom i prve nositeljice Austrijanke, i tako se kao jedina od naših predstavnika našla na postolju u dvorani Intersporta. Spomenimo i ostale prvake za 2011.:
M: Urban Turk (SLO)
Ž: Lucie Cerna (ČEŠ)
MM: Šemrov-Turk (SLO)
MŽ: Riabov-Bellenberg (RUS/NJEM).
Potpuni rezultati ma turnirskom semaforu.

U popratnom turniru Adria Youth International ponovo zlatni bljesak Maje Pavlinić (HBK Max Zagreb). U glavnome -  kadetskom - turniru osvojila je prvo mjesto u pojedinačnoj i u obje parske konkurencije - u ženskoj s Austrijankom Demmelmayer i mješovitoj s Dancem Madsenom. Naši mlađi igrači imali su još nekoliko zapaženih nastupa u nižim dobnim skupinama, o čemu opširnije na turnirskome semaforu.

Čestitke svim slavodobitnicima!"

Još malo slika sa turnira & pogledajte Galeriju slika (Upload 12.10.2011; slike 14-34) popunjenu novim materijalom sa turnira (ovaj tjedan dodat ćemo slike sa ovog i prošlog turnira u Poreču):

 



 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo