Početna » Subota za pamćenje - Školska Liga, prvi Badmintonski Buvljak & Treća liga pod ruku sa Merdijanima

Subota za pamćenje - Školska Liga, prvi Badmintonski Buvljak & Treća liga pod ruku sa Merdijanima

13.listopada 2012. - Toni Lukačević iz Velike Gorice osvojio je 4. turnir Treće Lige, a "naši" mladi Goričani cvjetali su na Zagrebačkoj Školskoj Ligi; Vito Buchberger, Filip Barišić, Jakov Vujević i Elena Miščević. "Danas je veliki dan za Badminton Klub Velika Gorica", rekao je mladi Filip Barišić. Mi ćemo nadodati odličan dan i za BK "Zagreb Maksimir"; zbog organizacije prekrasnog turnira "Treće Lige" i prvog badmintonskog buvljaka, te zbog uspjeha devetogodišnje Lede Dominić koja je igrala kao pravi PRO. Bila je prva do 4. razreda, i druga u kategoriji 5/6. razreda. Zadnja tri poena protiv Ire Misir koja je napravila nakon 19:20 stvarno su za pamćenje. Svaki poen dobila je na fintu i konačnih 22:20. Devet godina, strašno. Prva medalja i treće mjesto Luke Mužaka na ZŠL-u vjerujemo da je pružilo dovoljno zadovoljstva tati Goranu iako je bio 6. u Trećoj ligi. Ivan Gotesman bio je drugi, Marta odlična treće. Doroteja Brkić bila je druga iza Elene u kategoriji 7/8. razreda tako da smo sve u svemu uživali nakon ovakvog lijepog dana uz nedjeljnu kavicu & čitanje nagradnih knjiga i časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja Izdavačke kuće "MerIdijani". Zavaljujemo uredništvu; Petri Somek, Petru Feletaru & Dragutinu Feletaru, jednoj od najgeografskijih obitelji u Hrvatskoj, na prekrasnim nagradama koje su dobili svi sudionici turnira Treće Lige.


TREĆA LIGA
 


Goran, Zlatko, Petar, Marjan, Roko, Jurica
Toni, Silvio i Siniša
 

Treća Liga imala je svojih "Sedam veličanstvenih", možemo reći i Kurosawinih "Sedam samuraja". Nemojte zamjeriti. Bilo je odlično kako su u tri sata turnira svi odigrali po 6 mečeva, dva parska meča, a prva trojica su odigrala mečeve sa urednikom webice i trenerom BK Zagreb Maksimir. Bila je to večer u kojoj je dvostruki četvrti sa naših turnira Toni Lukačević napokon proigrao i pobijedio.



2. Marjan Skender 1. Toni Lukačević 3. Roko Grašovec

 

R E D O S L I J E D

4. turnira treće lige
 

  1. Odličan VGBL-ovac Toni Lukačević evo napokon je prvi. Na prvom četvrti, na drugom turniru za Svetog Patrika također. Ovaj naslov donjela mu je pobjeda u zadnjem kolu nad Marjanom Skenderom od 21:14.
  2. Marjan Skender; opasan uvijek, mada mu u završnici ponestaje snage da na kraju i pobijedi turnir.
  3. Roko Grašovec bio je odličan treći, odličan kako mu je ovo prvi turnir. Za utjehu bio je jedini koji je dobio pobjednika turnira sa 21:19. U rezultatskom trokutu Toni-Marjan-Roko izvukao je najdeblji kraj kako je imao najmanji omjer dobivenih i izgubljenih poena. Stvarno odličan.
  4. Siniša Hajduk legenda je Sportske TV zajedno sa našim Danijelom Lackom. Na žalost bio je (ne)-sretan četvrti. Siniša je naš dugogodišnji badmintonaš i sudionik mnogih badmintonskih srijeda. Kada je počeo sa badmintonom, tamo negdje prije 20 godina, naletio je baš na mene i na što je napisao mali tekstić za sportski list "Treći sport" (1993/4).
  5. Peti je bio tehnički vrlo dobro potkovani IBL-ovac Zlatko Kraljević kojega je došla bodriti cijela obitelj. Zlatkova ljubav prema badmintonu je nemjerljiva. Uglavnom trenira iza 21h kada ostavi djecu spavati. Legenda svakako.
  6. Goran Mužak; tata je Luke i moj dobar prijatelj još iz osnovne škole. Sretan što je danas Luka po prvi puta bio treći na Školskoj Ligi. Goran i Luka su neizostavni dio Miniton grupe na Velesajmu i naših badmintonskih srijeda.
  7. Petar Feletar; naš glavni sponzor imao je jednu pobjedu, ali u parovima. Silvio/Petar - Siniša/Toni 21:19. Ale... Uz malo treninga Petar više neće biti zadnji. Obećajem...


Najstariji reket (4 banke) i ex reket Lin Dana
u rukama našeg sponzora - Petar Feletar.
Za utjehu je dobio drveni reket.

 
U Badmintonskom Buvljaku imali smo prodana dva reketa od kojih je jedan drveni i star skoro 40 godina, te jednu trenirku i majicu, i PLUS još jednu poklonjenu. Odličan promet. Moramo zaključiti velika subota za klubove VG i Zagreb Maksimir. Oba kluba žive punim plućima. Mi smo imali Treću Ligu, a VG sutradan drugi krug prve VGBL ligu. Kako su oni česti sudionici Treće lige bio je to glavni razlog manjeg posjeta na subotnjem turniru. Druga VGBL liga ide odlično. Sada imaju 36 igrača (11 u prvoj i 25 u drugoj ligi).

 

 ZAGREBAČKA ŠKOLSKA LIGA

Subota, 13.10.2012.

 
Zagrebačka Školska Liga je postala poligon stvaranja novih mladih snaga. Brojka od 74 školaraca stvarno je motivirajuća. Možemo reći da oba naša kluba koja su na ovom turniru polučila veliki uspjeh nastupaju na školskoj ligi već zadnje tri godine. Smatramo ovu ligu vrlo zančajnom za razvoj svakog našeg badmintonaša. Uz miniton, klupske turnire, te klupske akcije; imaju prave i stvarne klupske živote. Kulturu bavljenja sportom prvi je i primaran cilj, a uz to vjerujemo dolazi i rezultat kao produkt zajedničkog rada svih klupskih snaga. Bez širine vjerujemo da nema uspjeha.


Leda već sa devet godina pokazuje odlučnost i srčanost, te široku lepezu udaraca.



Odlični i odlučni Vito Buchberger.

 

Ovoga puta Doroteja (5.razred) nije bila prva; u 7. i 8. razredima bila je druga
iza također "naše" i sve bolje Elene Miščević iz Velike Gorice



1. - 4. razredi: 2. Ira Misir, 1. Leda Dominić i 3. Marta Vitek
Marta i Leda treniraju na Borčecu. Borčec trenutno ima oko desetak super talentiranih cura u grupi.



7. i 8. razredi: 2.Doroteja Brkić, 1. Elena Miščević i 3. Lucija Buchberger



1. -4. razredi: 2. Ivan Gotesman, 1. Vito Buchberger i 3. Luka Mužak



Zagrljeni i sretni: Vito Buchberger (2) i Filip Barišić (pobjednik 5. i 6. razreda)


REDOSLIJED 7. i 8. RAZREDI

1. Jakov Vujević
2. Edvin Hađihalilović
3. Antonio Ban

 

L I N K O V I

PROŠLIH TURNIRA TREĆE LIGE


Prvi turnir Treće Lige.

Drugi turnir - Sveti Patrik.

Treći festivalski turnir u Makarskoj.


GALERIJA SLIKA


GALERIJA SLIKA treće lige

GALERIJA SLIKA ZG ŠKOLSKE LIGE



Sve brojnija EKIPA ZAGREB MAKSIMIRA
Iva Kvesić, Petar Majer, Josip Meglić, Leda Dominić, Marta Vitek, Doroteja Brkić, Nina Miše
Luka Mužak i Ivan Gotesman


VG ekipa:
Ira Misir, Elena Miščević, Lucija Buchberger
Jakov Vujević i Vito Buchberger



Odlične Kjara i Katarina na svom prvom turniru,
uz njih je predsjednik kluba VG Slobodan Mišćević


Opraštamo se sa našim malim Zlatkićem; Filip Kraljević
kako dobro drži reket moguće je i budućnost našeg kluba


Lijep pozdrav!

Urednik:
Silvio Jurčić
 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo