Početna » Najjači klubovi zaobišli Dubrovnik & Aedium Cup

Najjači klubovi zaobišli Dubrovnik & Aedium Cup

Kako za financiranje klubova Hrvatski Kup nema gotovo nikakvu važnost, bilo je za očekivati da igrače najjačih klubova gotovo nećemo ni vidjeti na Aedium Cupu. Zbog takve politike veliki bi ubrzo mogli postati malima. Moglo bi im se desiti da ostanu i jedinima. Samim time hvaljenja da su najjači klub u Hrvatskoj postaje gotovo smiješno. Medvedgrad je došao samo na inicijativu roditelja sa 6 igrača i bez trenera. Po ovome za prva dva hrvatska kluba Dubrovnik je samo na turističkoj karti Hrvatske. Hvale vrijedno su četiri igrača novoosnovane Makarske Arke koja se vratila sa parskom broncom Mislava i Tonina Mravičića, te četvrtim mjestom Lane Staničić (2004). Makarani su sa velikom pratnjom bili najbrojnija ekipa na turniru. Neki bi trebali shvatiti da bez Hrvatskog Kupa ili npr. Zagrebačke Lige za najmlađe nema ni hrvatskog badmintona. Zaključujemo da su Aedium iz Dubrovnika, Makarska Arka i Riječki Sušak jedini klubovi sa Jadrana koji rade sa djecom. Isto tako, zahvaljujemo Čakovčanima zbog podrške ovakvom tipu natjecanja. Rezultatski, najbolji su bili Dorian Cvijanović iz VG-a i Mia Čerjan iz Aediuma, oboje sa po dva zlata među mlađim kadetima. Dominik Doko iz Medvedgrada bio je najbolji na turniru kadeta i mlađih juniora. Paula Barković iz Medvedgrada bila je odlična sa tri zlata. Isto tako i Margarita Tolja iz Aediuma sa po dva zlata u mlađim juniorkama. Povratnik Dinko Đurđević iz Stelle ima dvostruku pobjedu među seniorima, kao i Nikolina Dimić iz Medvedgrada. Ipak, bilo je jako lijepo, a svu gorčinu isušilo je sunce, more, ovaj prekrasan grad i visoka temperatura. Žao nam je što na turniru nije bilo kategorije poletaraca, jer onda bi mladost Zagreb Maksimira došla u velikom broju, a ovako, trener kluba išao je kao podrška klubovima VG i Arka.

Sve bolji Dorian Cvijanović
Dvostruki pobjednik u mlađim kadetima (13)
Jedini predstavnik Velike Gorice

 

R E Z U L T A T I
I. KRUGA HRVATSKOG KUPA
2012/13

29/30.09.2012.
 

Prvi dan
Drugi dan
 

Zagrebački Badmintonski Savez organizirao je veliki autobus za Dubrovnik u kojem je nažalost bilo samo 13 putnika, od toga dva trenera i jedan roditelj. Zanimljivo 6 putnika iz Čakovca. Šteta kako je u Dubrovniku bilo odlično. Lijepo vrijeme i sam turnir donio nam je nekoliko pozitivnih pomaka. Dinko Đurđević i Dasen Jardas vratili su se na badminton terene. Makarska Arka odigrala je svoj prvi turnir i došla je sa velikom pratećom ekipom. Dubrovnik ima dosta nove djece, a mi smo zamjetili odličnu Andreu Vlašić. Vlaho Čerjan vratio se u Dubrovnik sa studia u Zagrebu i počeo je raditi sa djecom. Edo Hržić iz Rijeke koji se potpuno posvetio radu sa djecom kaže da imaju 30-tak nove djece... Klubovi napokon moraju shvatiti da bez takvih turnira nema ni Saveza, ali kako to u nas biva neki ga ili bojkotiraju ili ga ne shvaćaju ozbiljno ili su preveliki za male stvari.



Ekipa Arke iz Makarske:
Šime, Tonino, Lara, Lana, Mislav i Domina.
 
Ma kako bilo, manjim klubovima ovakva vrsta turnira omogućava prve korake, vrlo bitne za daljnji razvoj i za mlađe dobne skupine. Zanimljivo je da su u velikom broju došli Makarani popunivši minibus ili veliki kombi u kojem ih je bilo više putnika nego nas iz Zagreba. Ono što je za njih bilo bitno bilo je iskustvo koje se može steći samo igranjem. Makarani su uz sam turnir imali i subotnji trening u najboljoj dvorani na svijetu, u Lazaretima.


Radni uvjeti u dvorani u Lazaretima
u dvorani kluba Audium kojem zahvaljujemo na besplatnom treningu
treningu vrlo važnom za mladu ekipu Makarske Arke
 

Izdvajamo poletarku Lanu Staničić (2004) koja je na svom prvom turniru i u svom prvom meču osvojila svoju prvu pobjedu. Dobila je mladu Dubrovčanku Niku Grljević sa 22:20 20:22 22:20. Bila je na kraju četvrta što je veliki potstrek za nju i za sve Makarane, jasno i velika obveza da joj klub omogući dobre uvijete i vrhunski rad.




Uvijek zajedno: Lara Mravičić i Lana Staničić


Galerija slika Hrvatskog Kupa
od slike 58 pa nadalje (popuna je u tijeku) ...


Odlična Dubrovačka ekipa

 
O turniru iz usta organizatora.
 

Vidimo se u Poreču, na Zagrebačkoj školskoj ligi idući tjedan, brzo je i TEM Youth International u Sloveniji, a na početku studenog imamo i drugi krug Hrvatskog Kupa u Čakovcu na kojem će sudjelovati i naši poletarci. Pohvale organizatoru uz veliki pozdrav svim badmintonašima!



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo