Početna » Donut Cup 2012. - Hrvatska bez zlata, Zagreb Maksimiru dvije bronce

Donut Cup 2012. - Hrvatska bez zlata, Zagreb Maksimiru dvije bronce

Donut Cup koji se održao prošli vikend u Zgornjoj Kungoti u Sloveniji bio je pravi test za naše mlade snage. Naša službena stranica saveza navodi samo srebrne medalje, ali mi ćemo navest i naše brončane medalje zlatnog sjaja. BK "Zagreb Maksimir" i BK "Medvedgradom" zajedno su podjelili brončane medalje u kategoriji poletaraca. Inga Sadaić i Doroteja Brkić pojedinačno, te u parovima Inga Sadaić/Antea Rendulić i Doroteja Brkić/Leda Dominić. Ponosni smo na Ledu kako je među najmlađim natjecateljicama, njena sreća nakon pobjede vidljiva je na slici. Hvala Hrvoju Dominiću na prekrasnim slikama!
 

Cure iz Medvedgrada i Zagreb Maksimira zajedno na postolju i van terena
 

Naša mlada ekipa iz Kongute dolazi bogatija sa dvije brončane medalje u kategoriji poletaraca. Drago nam je što se hrvatska ekipa u ovoj kategoriji tako dobro slaže. Nastojat ćemo sa svojim sljedećim akcijama produbiti vezu između ova dva kluba. Inga Sadaić i Doroteja Brkić potvrdile su klasu, a Leda Dominić i Antea Rendulić pokazuju svoj potencijal. Nama je žao izgubljenog 1/2 finala ženskih parova protiv Mađarica, definitivno najbolja igra na turniru i samo nas je neiskustvo odvojilo od finala. Imali smo dobiveni prvi gem i ipak izgubili sa 23:25, dobili smo drugi gem 21:14, treći gem imali 17:14, 20:19, odličan poen i na kraju smo ipak poraženi sa 20:22. Zadnja tri poena svaki poen je bio dobiven, ali u zadnjem udarcu je nedostajalo koncentracije. Šteta, ali prilika za dokazivanje biti će još puno.
 


Mi smo ponosni na Ledu Dominić koja će u ovoj konkurenciji biti još dvije i pol godine i koja je u parovima pokazala snagu i kvalitetu. Također među najmlađim natjecateljima bio je i Ivan Gotesman (kao i Leda 2003. godište) koji je po prvi puta izašao na međunarodnu scenu i eto ima pobjedu. Za usporedbu, sa brončanim Andrasom Zsuppanom iz Mađarske odigrao je 16:21 16:21. Ivan je pozitivna energija u klubu. Ukratko, vrijeme je na našoj strani.


Stisnuta šaka Lede Dominić


Ivan Gotesman
 
Što se Hrvatske tiče, na ovom natjecanju do 17 godina najbolja je bila Iva Šutevski koja je bila brončana i u parovima i u singlu. Do 15. godina osim parskog srebra Ivone Kozak i Dore Drvodelić, brončana je bila Paula Barković koja je igrala sa Izom Šalehar iz Slovenije. U muškim parovima srebrni su bili Dominik Doko i Borna Drvodelić, te brončani Filip Jagar i Leo Šutevski. Do 13. godina Leo Šutevski bio je brončani pojedinačno i sa Patrikom Burnićem srebrni u parovima. U kategoriji poletaraca osim brončanih cura moramo spomenuti sve boljeg Luku Bana koji je pojedinačno i u paru sa Lovrom Hanžekom osvojio broncu.
 
 

POGLEDAJTE


Rezultati 1/2 finala i finala

Medalje sa turnira

te

Galeriju slika sa Donut Cupa iz 2011. i 2012.



Hrvatske snage: Inga Sadaić i Doroteja Brkić

 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo