Početna » In memoriam - Antun Jurčić

In memoriam - Antun Jurčić

Svaka riječ je preteška kada obavještavate o smrti, a pogotovo kada se radi o vašem ocu. Antun je prvenstveno bio zaljubljenik u sport. Na radničkim igrama 1959. godine osvojio je II. mjesto u badmintonu, a eto nekim slučajem Andrea i ja smo bili u istom sportu. Bio je sportaš, trčao je crosseve, igrao je šah, bavio se atletikom (skakao je u dalj, trčao je na brze i duge pruge), bio je kuglaš, nogometni sudac i na kraju bio je svjedok svih velikih badmintonskih događanja...

Iza Mimare...

Na službenim stranicama HBS-a Ratko Cvetnić napisao je tekst na kojem mu od srca zahvaljujemo. Vaš urednik to jučer nije bio u stanju. Hvala svim badmintonašima, zaljubljenicima sporta, rodbini, znancima, roditeljima djece koja treniraju badminton te prijateljima, svima koji ste u zadnja dva dana izrazili sućut.

"Sa žaljenjem javljamo da nas je danas napustio veliki prijatelj našega sporta Antun Jurčić, otac naših prvih reprezentativaca i višestrukih prvaka Hrvatske Andree i Silvija. Pamtimo ga kao vjernoga i nenametljivog pratitelja svih badmintonskih priredbi u Zagrebu, od samih početaka našega sporta pa sve dok mu je zdravstveno stanje to dopuštalo. Sprovod g. Jurčića bit će u ponedjeljak 5. ožujka u 13.20 h na zagrebačkome groblju Markovo polje." (R. Cvetnić)

Moramo zahvaliti tati na slikama koje su bile skrivene u njegovom kutku sjećanja, a nama čini nezaobilazan dio povijesti. Slika je iz 1959. godine kada se badminton u Hrvatskoj igrao samo na radničkim igrama.


 

Zadnja slika koju imamo je sa turnira roditelja i djece. Ovo je sve što mu trenutno možemo dati, pamtiti ćemo ga samo po dobrome... 



Ekipa sa Srednjaka


Ispraćaj dragog nam Antuna Jurčića biti će u ponedjeljak 05.03.2012. u 13:20 sati na groblju Markovo Polje. Sveta misa zadušnica služit će se u isti dan u 18:30 sati u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji.

Počivao u miru Božjem!


Za našeg Tončeka!


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo