Početna » U svijetu badmintona praznika nije ni bilo

U svijetu badmintona praznika nije ni bilo

Lin Dan je prvak Azije, ali konkurencije nije imao, samo Kinezi u finalima. Kina je došla u najjačem sastavu dok Malezija, Japan, Korea i Indonezija nisu. Iako ni onda vjerovatno ne bi bilo drugačije. Možda ima fali treninga. Koji je razlog barem mi u zagrebu ne znamo, ali na ovotjednom India Super Series 2011 nema ni jednog Kineza. Nećemo se staviti ni na jednu stranu. Olimpijski ciklus počinje prvog svibnja. Lu Lan default.aspx?id=396 je došla do finala dobivši najbolju Wang Shixian i Wang Xin, ali je u finalu izgubila od Wang Yihan sa 21:15 23:21. Veseli povratak trenutno 27 na Svijetu koja se nakon osvojenog Svjetskog Prvenstva 2009 dugo mučila sa nizom povreda.



Tri pojedinačna zlata Danske na Juniorskom Prvenstvu Europe nikoga ne iznenađuju, ali Njemačka kao ekipni prvak Europe može se reći da je malo iznenađenje pored jake Rusija koja je ekipno druga & vrlo opasno se približila vrhu http://www.tournamentsoftware.com/sport/teammatch, te Danske koje predvodi Viktor Axelsen. Naši su bili od 9-16. mjesta što spada u kategoriju velikog uspjeha. Dobili smo Rumunjsku 3:2 i Cipar sa 4:1, a izgubili od Engleza sa 0:5. Definitivno granica Badminton Europe seli na Istok. Turci su imali dva pojedinačna polufinalista: Emre Lale u muškom singlu & Ozge Bajrak u ženskom singlu. Španjolsko finale ženskih singlova nikoga ne iznenađuje, kako je Carolina Marin obranila prošlogodišnji naslov dobivši Beatrize Coralles. Viktor Axelsen novi je Prvak Europe koji je dobio nama dobro poznatog Rasmusa Fladberga 21:8 17:21 21:13. Rasmus je dobio parove na CRO Internationalu, a na Europskom juniorskom izgubio 1/2 finale parova sa Kim Astrupom od kasnijih pobjednika Engleza Chris Coles-a i Matthew Nottingham-a. Sjetite se tijesnog poraza naših Đurkinjak/Hoelbling u 1/2 finalu CRO Internationala default.aspx?id=517.


Rasmus Fladberg (DEN)

Nove prvake Europe u mješovitim parovima Kim Astrup/Line Kjarsfeldt (DEN) imali smo prilike vidjeti na CRO Internationalu koje su Staša Poznanović i Zvonimir Đurkinjak dobili u finalu rezultatom 21:13, 21:13.

Šta reći za Maju Pavlinić default.aspx?id=449. Do sada smo slušali o Doroteji Sutari, ali zadnjih par mjeseci postoji samo Maja. Srebrna Žogica; zlato pojedinačno i u paru sa Ivom Šutevski, te Zlato na JOT-u u Belgiji također pojedinačno i u paru sa Dorotejom Sutarom.


Maja Pavlinić na PH do 15 godina

Slijedi nam ove subote i nedjelje badmintonski vikend (Plišani medvjedić & Badminton Caffe Liga) u Velikoj Gorici default.aspx?id=520 & Prvenstvo Hrvatske za veterane iznad 35 i iznad 45 godina http://www.cba.hr/hr/novost-veteransko_prvenstvo_hrvatske 2011 ove subote u Turbo Limaču Zagrebačkog velesajma sa početkom u 9h 30 min.



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo