Početna » Prijelazni rok je završen čime je otvorena Sezona 2010/11

Prijelazni rok je završen čime je otvorena Sezona 2010/11

Prijelazni rok otvoren je već sredinom ljeta sa otvorenim pozivom BK "Stella" kojim se igračima nude besplatne loptice i plaćena putovanja. Što je prvi poziv takve vrste i još preko nacionalne webice.

Kako klubovi nemaju ugovore, samim potpisom pristupnice od strane roditelja ili igrača (ako je punoljetan) ostvaruje se prijelaz iz kluba u klub. Odavno je to u malim sportovima uobičajena praksa. "Vrbovanje za siću", "Prijelaz za kikiriki"... reklo bi se.
Purger je najviše izgubio. Stella najviše dobila, ali omjer snaga vjerovatno se neće promijeniti. BK"Stella" nekad najjači klub pokušava se vratiti na stare staze uspjeha. Trenutno taj klub vodi Željko Miškulin (Brada) - financijski direktor Saveza. Mnogi u tome vide svoju priliku. Nekad je to radio "Purger", sada "Stella", a u zadnje dvije godine vrlo agresivno u preuzimanje igrača krenuo je i HBK "Max", ali bez puno uspjeha & prvi klub koji je otvorio svoje karte (jedino ne preko nacionalne webice). Sva sreća da igrači znaju prepoznati gdje im je mjesto.

Medvedgrad i dalje ostaje najbolji seniorski klub. Klub ima svoj pogon i zbog svoje snage privlačan je mnogima. Medvedgrad je isto tako preko "cba" poslao poziv, ali za "novu" djecu.

Biti će zanimljivo vidjet koliko je stvarno jaka Stella. Max je sa Sutarom, Pavlinić i Prasom odličan u kadetima i juniorima. Čakovec, Rijeka, Mangan iz Dubrovnika, "VG" i Zagreb Maksimir osloniti  će se na nove i vlastite snage. Konkurencija je sve bolja i dobro da je tako.


Željka Drmić prošle je godine imala buran prijelaz iz HBK "Max" u BK "Medvedgrad 1998".

HBK "Max" ima novog trenera iz Thailanda i to već trećeg u godinu dana. U BK "Purger" ostao je Ivan Tucaković koji trenira sa Majom Šavor. U BK "Stellu" iz BK "Purger" prešli su: Tena Tucaković, Iva i Martina Skorup, Nikolina Dimić i Katarina Jagodić. BK "VG" već sada nakon godinu dana ima odličnog igrača do 11.g.; BK "Zagreb Maksimir" iako najstariji klub, ima najmlađu ekipu. Djeca su uglavnom u dobi od 4 do 10.g..

Sljedi nam: Croatian Junior Championship 2010 (8-10.listopad), Tom Junior International (15-17.listopad), Hrvatska Badmintonska Liga počinje 26.rujna u Zagrebu turnirom kadeta (do 15.g.), Zagrebačka Liga počinje 23/24.listopada. Naši najbolji seniori svoj prvi turnir Europske Lige odigrati će u Češkoj 30.09.- 03.10.2010.

Raspored turnira možete vidjeti na našoj  oglasnoj ploči.

Upisnik Saveza od 15.09.2010  http://www.cba.hr/hr/left-26.


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo