Početna » NOVI BADMINTONSKI VAL - FRENCH OPEN & BWF WORLD JUNIOR CHAMPIONSHIP

NOVI BADMINTONSKI VAL - FRENCH OPEN & BWF WORLD JUNIOR CHAMPIONSHIP

Pariz, Chiba - Malezijac Daren Liew (25) i Japanka Minatsu Mitani (21) koje se sjećamo sa pretposljednjeg Cro internationala glavna su iznenađenja turnira Super Serije u Parizu. Nama već dobro poznata kineskinja Jin Ma dvostruka je pobjednica u mješovitim i ženskim parovima (kao i tjedan prije na Premier Super Series Denmark Open), tako da ispada da je Pariz sretan grad za nju, kako je također u Parizu 2010. godine sa Zeng Bo-om osvojila svjetsku titulu u mješovitim parovima. Za dvije krune zaslužnea je nova partnerica Tang Jinhua u ženskim parovima i stari partner Xu Chen u mješovitim parovima. Korejski muški par Lee Yong Dae i Ko Sung Hyunsu oporavili su se od OI u Londonu i nastavljaju u dobrom pobjedničkom ritmu. Dvije Japanke u finalu singla na Svjetskom juniorskom prvenstvu za mnoge je veliko iznenađenje. A kada se doda da je Japanac Kento Momota osvojio singl, onda smo slobodni reći da su počela nova strujanja u svjetskom badmintonu. Japan leti na krilima mladih snaga, revolucionarno je to što su rezultati došli u singlu u kojem do sada nisu imali većih uspjeha. U parovima smo imali tri zemlje na svjetskom tronu; Indoneziju u mix-u, Hong Kong u muškim i Koreja u ženskim parovima. Iako je na ekipnom turniru (mješovitih ekipa) na Suhandinata Cup titulu odnijela Kina, gdje su također Japanci bili blizu. U pojedinačnoj konkurenciji za Kinu nije bilo zlata.


R E Z U L T A T I


FINALE

 

Bolje reći novi Japanski val. Dvadesetjednogodišnja Minatsu Mitani prije dvije godina sa lakoćom je osvojila Croatian International, trenutno je 17. na svjetskoj rang listi, a na zadnjem turniru Super Serije na French Openu pokazala je koliko može dobivši u prvom kolu Kineskinju Janjijao Jian (8. BWF rang-lista), u 1/4 finalu vrlo lako Tine Baun sa 21:7 21:18, te u finalu treću igračicu svijeta Seine Nehwal 21:19 21:11. Možda dvadesetjednogodišnja Minatsu Mitani iz Japana nije iznenađenje, ali Japanci na tronu u pojedinačnoj konkurenciji na juniorskom prvenstvu svijeta svakako jesu. Ekipno drugo mjesto Japana dobar je pokazatelj, sa porazom u zadnjem meču, u mješovitom paru, u trećem gemu petog meča (nakon 2:2) i rezultatom 22:24 za Kinu; govori koliko je Japan otišao naprijed.

Točno prije godinu dana pisali smo nešto o Japanskom badmintonu, koji očito grabi krupnim koracima, tako da sa nestrpljenjem čekamo kako će Kina odgovoriti na izazove. Pobjednički i jako, kao i uvijek :-)))





Yonex BWF World Junior Mixed Team Champioship.
 

SVJETSKI JUNIORSKI PRVAK - KENTO MOMOTA (94. na BWF rang-listi)

Radi se odličnom igraču koji je na zadnjem Juniorskom svjetskom prvenstvu dobio dva puta Kineza Xue Songa; u finalu pojedinačnog dijela, te u ekipnom dijelu. Rezultat je zanimljiv; oba meča su bila u tri gema, 21:17 19:21 21:19 pojedinačno & 19:21 21:19 21:19 u ekipnom dijelu. Song je u 1/2 finalu dobio Viktora Axelsena 21:19 13:21 21:17.
O kakvom se igraču radi govori podatak da je ove godine, osim što je postao i Azijski juniorski šampion, npr. ove je godine izgubio u Kanadi od seniorskog finaliste Europskog prvenstva Hurskainena sa opet zanimljivih 20:22 21:23.





SVJETSKA JUNIORSKA PRVAKINJA - NOZOMI OKUHARA (49. na BWF rang-listi)

Finale je odigrala sa sunarodnjakinjom Akane Yamaguchi. Dobila je uvjerljivo sa 21:12 21:9. Najbolji rezultat bio joj je osvajanje seniorskom turniru Canada Open 2012. Na Juniorskom Azijskom Prvenstvu ove godine izgubila je u finalu od velike Indijske nade P.V. Sindhu, u trećem gemu sa 20:22, a zanimljivo je da je Sindhu kasnije u rujnu dobila i olimpijsku pobjednicu Li Xuerui.
 





Za Japanski profil dodali smo i drugu stranicu:



Na stranicama BWF-a bilo je nešto riječi o uspjesima Tajlanda i Japana



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo