Početna » FESTIVAL DNEVNIK - dan poslije - Maja Pavlinić definitivno je prvo ime festivala

FESTIVAL DNEVNIK - dan poslije - Maja Pavlinić definitivno je prvo ime festivala


Žao nam je što Vas prije nismo obavijestili o događanjima u Makarskoj. Ali upravo odmak od nekoliko dana daje pravu sliku onoga što smo dođivjeli na Festivalu. Danas smo izašli na nezavisnom web portalu Makarska Danas koji je na lijep način opisao cijelo događanje. Čestitamo Maji Pavlinić koja je ovim naslovom postala najmlađa prvakinja Hrvatske u našoj kratkoj povijesti. Zvonimir Đurkinjak i Staša Poznanović po broju zlata su najuspješniji igrači prvenstva.

 
Slika sa finala Prvenstva Hrvatske (Foto: Smiljan Topić)
 

Da će Medvedgrad osvojiti najviše medalja, da je Zvonimir Đurkinjak prvak Hrvatske, da su Staša Poznanović i Zvonimir Đurkinjak najbolji mješoviti parovi svi smo znali, ali pobjeda Maje Pavlinić, vjerujte nam, od događanja oko Amsterdama kada su naše kadetkinje i juniorke otišle na Europski Uber Cup i nije iznenađenje, ali ovako rano sa 14. godina moramo priznati da svakako je. Kad pogled vratimo na prošlo juniorsko PH kada je Maja Pavlinić bila prva vidjelo se koliki je njen potencijal. Na pripremama za Uber Cup Maja je bila najzainteresiranija za singl i to se na ovom prvenstvu rezultatski i vidjelo. Odlaskom Andreje Žvorc, već davno prije Mateje Čiče koja još samo igra parove, kao i Maje Šavor, kao i finalistica ovog prvenstva Staše Poznanović; odlaskom svih njih u parove ovo je realna slika. Nažalost nemamo seniorke koja trenira singl. Maja je ovu medalju potpuno zaslužila i na pravom je putu da izraste u europsku i svjetsku igračicu. Dalek je put, ali treba znati da jedino kroz pojedinačnu konkurenciju možemo na Olimpijske Igre. Zato veliko BRAVO za Maju i sve Čestitke za uloženi trud. Ni nakon pet izgubljenih meč lopti nije posustala i pokazala je svoj pobjednički karakter. Naše cure iz oba kluba su 4 do 8 godina mlađe od Maje, tako da je dobro da se imaju u koga ugledati.

Na ovu temu dodajmo samo dio izvještaaj sa stranica Zagrebačkog Badmintonskog saveza:"Među highlightsima turnira istaknimo da je za Đurkinjaka, te Hoelblinga i Čimbura u muškim parovima, to već četvrti naslov u nizu, a našem najboljem miksu Đurkinjaku i Poznanović treći. Ženski par, nakon četiri godine ponovo u istom sastavu, uzele su Čiča i Poznanović. Iznimno zrela izvedba Maje Pavlinić u pojedinačnom finalu doista je oduševila. I jedna zanimljivost - Maja (rođena 1997.) ujedno je i najmlađa seniorska pojedinačna prvakinja do sada, dok apsolutni rekord još drže Morana Esih iz 1999. i Maja Šavor iz 2000. koje su parske seniorske titule osvajale u svojoj 14. godini."

Što se tiče veterana par riječi bih prenio od Ratka Cvetnića s prvog dana natjecanja:"Veteransko prvenstvo u konkurenciji 45+ u cijelosti je održano danas: Zdenko Mihetec (Stella Zagreb) s naslovom među pojedincima, protiv Hadžihalilovića, te u muškom paru sa Skorupom (SZ), protiv Tadeja i Vurdelje (Medvedgrad 1998 Zagreb), najuspješniji je sudionik." Velika je Gorica izvojevala svoju prvu medalju na Veteranskim Prvenstvima Hrvatske u kategoriji + 35, broncom Josipa Buchbergera i Damira Duvnjaka koji su bili korak do finala. Najbolji pojedinci u kategoriji +45 bili su Danijel Zadravec i Renata Horvat Vrbnjak koji su imali dvostruke krune u pojedinačnoj i parskoj konkurenciji.

Festival badminona je uspio. Ukupno je bilo 107 natjecatelja kada zbrojimo sva četiri natjecanja što je najveća brojka za jedno domaće natjecanje, ako ne računamo međunarodna prvenstva. Badmintonske fešte koju smo imali u subotu navečer o kojoj je pisao Ratko Cvetnić na službnoj stranici donijela je nešto što dugo nismo vidjeli na našoj badmintonskoj sceni, a to je zajedničko badmintonsko druženje. Link na CBA.

Moramo i kao organizatori ovog velikog događanja pohvaliti Slovenca i našeg dugogodišnjeg prijatelja Jozefa Kuprivace koji je svojom mirnoćom i stalnim angažmanom odradio lavovski dio posla. Osim što je pomagao u organizaciji bio je i vrhovni sudac tako da je u ovom segmentu ovaj događaj poprimio i međunarodni karakter. Za pohvalu je i to da je Treća liga imala također sudionike iz susjedne države iz Ljubuškog i Širokog Brijega.
Voditelji, Darko Ivan Vidakovićem iz BK "VG", te Dodo odn. Jozef Kuprivec dali su i u informatičkom smislu sigurnu crtu festivalu. Predsjednik Udruge "Arka" Matko Milunović kao suorganizator i domaći Festivala odradio je u organizaciji najveći dio posla, tako reći od dvorane i smještaja do sponzora i onih najvažnijih sitnica koje su potrebne da tako nešto uspije. BK Zagreb Maksimir sudjelovao je od same ideje i priprema festivala; do sponzora i medija, voditeljskog posla, web obaviještavanje itd.. Veliku ulogu odradio je i BK "VG" sa Slobodanom Miščevićem; sa medaljama za neslužbena natjecanja, do pripreme i samog vođenja festivala, do sudjelovanjem u samim natjecanjima. No, teško je naći granicu tako da možmo reći da su svi imali prste u ovom lijepom projektu. Suorganizacija naše tri udruge; Arke, Zagreb Maksimira i Velike Gorice dobila je konačan oblik u dobro organiziranom Festivalu. Hvala Vam!

Zahvaljujemo također i Turističkoj Zajednici Grada Makarske i Erste Banci koje su sponzorirali ovaj festival, kao i Zagrebačkom badmintonskom savezu koji je pomogao u organizaciji prijevoza igrača do Makarske.

Kada se sjetimo prve noći s petka na subotu kada smo iscrtavali terene do 4 sata ujutro moramo biti sretni. Tu moramo zahvaliti stvarno svima; Dodi i Duviju koji su uskočili oko 3 ujutro; pa Matku, Ivanu Josipoviću i Juri Radiću iz Makarske koji su ostali do "fajrunta", kao i Heleni i Ani bez kojih ne znam da li bi živi izašli iz dvorane. Zaboravili smo na Kikija, Kristian Masnec koji je odradio veliki dio posla iscrtavanja, a poslije i za Yonex i za nas. Nakon svega iz priče smo izašli jaaako umorni, ali u drugu ruku sretni kako smo uspjeli završiti sa osmijehom na licu.

O festivalu će biti više riječi i na našim web novinama BADMINTON NEWS koje izlaze vrlo skoro.

Prvenstvo Hrvatske bilo je najbrojnije sa 40 natjecatelja, a najviše ih je bilo u mješovitim parovima (13 parova). Veterana je bilo sveukupno 37, dok su muški singlovi u obje kategorije (+35, +45) imali po 12 natjecatelja. Treća Liga okupila je 26 natjecatelja; 15 muških i 6 ženskih singlova, tri ženska para, 5 mješovitih, te 5 muških parova. Dječji turnir je okupio 14 natjecatelja koje smo imali u četiri konkurencije i u tri kategorije (9,11,13). Parovima smo objedinili sve kategorije. Pokrovitelj dječjeg turnira bila je Erste Banka i Medo Štedo.



 
 

REZULTATI



Prvenstvo Hrvatske za seniore

M

Ž

MM

ŽŽ



Prvenstvo Hrvatske za veterane


 

Rezultati dječjeg turnira - "MEDO ŠTEDO U MAKARSKOJ"



CURE do 9. godina
  1. Leda Dominić
  2. Maris Guca
  3. Andrea Vlašić
  4. Rašić Bruna
  5. Anja Rašić
  6. Mravičić Lara
DEČKI do 11. godina
  1. Josip Meglić
  2. Ivan Gotesman
  3. Mislav Mravičić
  4. Erik Hozur
DEČKI do 11. godina
  1. Filip Bačić
  2. Ivan Tišma
  3. Fran Zelić
  4. Karlo Madžar
PAROVI
  1. Filip Bačić/Ivan Tišma
  2. Josip Meglić/Ivan Gotesman
  3. Leda Dominić/Mislav Mravičić
  4. Andrea Vlašić/Maris Guca
  5. Fran Jelić/Karlo Madžar

Link na REZULTATE TREĆE LIGE

REZULTATI
Muški
  1. Josip Ivanković
  2. Jure Radić
  3. Mario Lebo i Goran Miletić

Žene
  1. Ana Rončević
  2. Marela Mendeš
  3. Marina Šabić

Muški parovi
  1. Josip Ivanković/Mario Lebo
  2. Goran Miletić/Marjan Skender
  3. Ivan Josipović/Jure Radić

Ženski parovi
  1. Antonia Puharić/Marela Mendeš
  2. Maja Marić/Marijana Češkić
  3. Monique Klarić/Marina Šabić

Mješoviti parovi
  1. Josipa Krtić/Hrvoje Dominić
  2. Ana Rončević/Darko Ivan Vidaković
  3. Ivan Josipović/Marela Mendeš
 
 

LINKOVI
 

Izvještaj sa cba - prvi dan i drugi dan


 
Najbolja slika za našu malu nagradnu igru "Best Photo 4 Best Recket" bila je slika br. 8 (Lucije Trgovac 1). Dobitnik dobiva najbolji reket tvrtke PRINCE. Reket ćemo predati na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i juniore ove subote u Turbo Limaču na Zagrebačkom Velesajmu.

 

Slike sa Festivala


Napomena!
Čekamo još dosta slika koje su u obradi tako da bi tokom tjedna mogle sve biti u Galeriji.

Hvala na strpljenju!



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo