Početna » Kina prva, dva polufinale u Sloveniji; Mihetec-Jurčić prvi na HK...

Kina prva, dva polufinale u Sloveniji; Mihetec-Jurčić prvi na HK...

Vijest I

Kina lako 3:0 sa J. Koreom. Nakon poraza olimpijskih pobjednika i drugih na svjetskoj rang listi Lee/Lee u mješovitim parovima, Korea nije imala puno šansi, Lin Dan je pobjedio rutinski, a Cai/Fu u muškim parovima teže od očekivanog završavaju posao za Kinu u trećem gemu 21:19 iako su cijeli gem lovili rezultat, pogledajte www.tournamentsoftware.com/sport/teammatch.aspx . “Jia You Zhong guo dui” (China fight!) glasno se navijalo u dvorani. 


Vijest II

5 četvrtfinala, 2 polufinala rezime je Slovenian Internationala. Andrea Žvorc je sve bolja i sa malo viže vjere u svoje mogućnosti može dati i puno više. Zvonimir Hoelbling nakon juniorske konkurencije prošle godine, u seniorskoj konkurenciji polako počinje davati rezultate, novi par Đurkinjakom/Hoelbling već u prvom nastupu dolazi do polufinala koje su izgubili od austrijanaca Roman Zirnwald/Daniel Grassmuck tjesno u tri gema 25:23 19:21 21:23. Sa prošlosezonskim juniorima Igorom Čimburom, Zvonimirom Hoelblingom i Petrom Petranović, te sa povratnicama Majom Šavor i Andreom Žvorc, i uz Stašu Poznanović i uvijek dobrog Zvonimira Đurkinjaka hrvatska reprezantacija je sve šira. Nadamo se da Matea Čiča neće prestati igrati međunarodna natjecanja.

 
Vijest III

Hrvatski Kup u ovom obliku je neodrživ, četri muška para, tri ženska para... nekad najjači turnir spao je na granicu održavanja. Potreban je povratak regionalnih turnira u koje bi se uključili i rekreativce u regijama i čime bi se više uključili ostali klubovi u Hrvatskoj. Možda nagrade za prvih deset natjecatelja. U taj projekt se svi moramo uključiti, vjerujem da dosta igrača woodshot lige i turbo lige žele igrati samo da se ta liga bolje organizira. Svi klubovi moraju dati doprinos, najbolji moraju pomoći svojim dolaskom, jedni bez drugih ne možemo. BK Zagreb Maksimir, BK Stella, BK Purger i BK Medvedgrad bili su jedini sudionici ovog turnira; razloga je više, šteta je napravljena već prije tako da klubske poitike treba podrediti boljitku badmintona u Hrvatskoj. 

Pobjeda muškog para Mišel Mihetec/Silvio Jurčić u finalu 21:16 23:21 protiv juniora Dinka Đurđevića/Juraj Denžića mnogo toga govori... drago mi je da je na turniru bila i Petra Petranović, bilo bi lijepo da najbolji klub trenutno BK Medvedgrad 1998 osim juniora pošalje najbolje igrače s kojima mlađi imaju šta naučiti. Bilo bi lijepo vidjeti Vedrana Ciganovića, Damira Ilića, Tomislava Miheteca, Mateu Čiču, Moranu Esih, Hrvoja Kazesovića, Ivana Puzjaka, Željku Drmić, Petar Cotu... ostaju samo najbolji i entuzijasti, nema sredine i to je opasno...



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo