Početna » Skupština HBS-a, VG punopravni član...

Skupština HBS-a, VG punopravni član...

Sa službenih stranica HBS-a (27.03.2010):

"Zagreb - Redovna godišnja skupština Saveza održana je danas u Domu sportova. Sjednica je protekla u visokom stupnju suglasnosti o svim bitnim pitanjima, a od važnijih odluka ističemo:
- Badmintonski klub VG iz Velike Gorice primljen je u članstvo Saveza, a Badmintonskom klubu Rukavac iz Matulja potvrđen je prijem u pridruženo članstvo;
- klubovima Koprivnica, Titan i Tempo na temelju Statuta, članak 2.3.2. isteklo je članstvo u Savezu;
- prihvaćeni su izvještaji za 2009., te plana rada za 2010.;
- za novoga glavnog tajnika Saveza izabran je Šime Zekan, a za predstavnika Regije centar u UO-u izabran je Ratko Cvetnić."

Počelo je kao i svaka skupština izborom Verifikacijskog odbora i usvajanjem dnevnog reda. Programski i financijski izvještaji za 2009 i plan rada za 2010 prošli su uz nešto malo vatre. Problemi sudačke organizacije iznio je Zlatko Šavor nakon čega je malo zaiskrilo, ali sve nekako u dobrom duhu.
Nakon prihvaćanja Badminton Kluba "V.G" (Velika Gorica) u punopravno članstvo i BK"Rukavac" iz Matulja u pridruženo članstvo; usljedilo je kratki govor Slobodana Miščevića koji me oduševio preciznošću i pozitivnim mislima, što je po meni dovelo da Skupština završi u vrlo lijepom ozračju. Dio koji me je jako razveselio bio je otprilike ovakav:"Glavni cilj BK"VG" je prvenstveno promocija badmintona te masovnost, rad sa djecom i rekreacijom. Klub je nastao iz čistog entuzijazma. Organizirali smo 15-tak turnira. Imamo oko 50-oro djece, a klub broji oko 150 članova." Drago mi je što sam i ja dio te priče, entuzijazam ljudi koji okružuju klub je najveće blago tog kluba, a "Mićo" nosi velike zasluge za tu pozitivnu atmosferu u VG-u koju je barem djelićem prenio i na skupštinare. Na kraju je napomenuo zainteresiranost za pomoć sudačkoj organizaciji.


Slika sa Plišanog Medvedića u organizaciji BK"VG", drugi turnir biti će 17.04.2010 (Photo:Tomislav Ozimec).

Uslijedio je govor Ratka Cvetnića kao novoizabranog predstavnika regije Centar. Ratkove zasluge u HBS-u su nemjerljive i veseli njegov povratak u UO HBS-a, veliki je legalista a admistraciju drži u malom prstu. Kako je i sam Turopoljac dao je punu podršku BK "VG". Kandidirao se za tu funkciju i Igor Kraljić iz HBK"MAX". Odnos glasova bio je 22:5 na strani Ratka. Čestitke!

Govor Šime Zekana kao novog "glavnog tajnika HBS-a" za mene je bio u pozitivnom tonu. Ono najvažnije što je rečeno je da podjela tajničkih funkcija; još na administrativni dio i tehničkim dio; samo u funkciji boljeg funkcioniranaja Saveza i olakšavanju rada Saveza, ali sve u cilju da u bližoj budućnosti profesionaliziramo tajničku funkciju. Za tu funkciju kandidaturu je iznio i Ivan Puzjak. Odnos glasova je bio 21:6 za Šimu. 

Nadamo se da će rad Saveza sa ovim promjenama uspješno pratiti zadnje uspjehe seniorskih reprezentativaca.

Pozdrav!

Komentar
Izbornik seniora HBS-a
Silvio Jurčić








Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo