Početna » Makarska Arka & Zagreb Maksimir zajedno na pripremama

Makarska Arka & Zagreb Maksimir zajedno na pripremama


Tekst Joška Lopara na web portalu Makarska Danas dobar je uvod u pripreme koje će se održati u Brežicama od 27.kolovoza do 01.rujna 2012. kada ćemo na okupu imati djecu iz Makarske "Arke" i "Zagreb Maksimira". Ovo je nakon Festivala Badmintona naš drugi zajednički projekt. Odličan smještaj, vrhunska dvorana, trenerski trokut sa iskustvom iz različitih sportova vaterpolo-badminton-odbojka... dobar su temelj za vrhunske pripreme.


Od Badminton caffe-a do reprezentativnih priprema


"Rad s djecom stvorio je već dobru osnovu za razvoj kluba. To je stalan proces i moram reći da smo tek na početku. Za nacionalnu vrstu trebati će nam barem dva olimpijska ciklusa, kazao je Silvijo Jurčić




 
Da badminton u Makarskoj nije tek jedna od kratkotrajnih epizoda pokušaja popularizacije i razvoja novog sporta na makarskoj sportskoj sceni, koje se nerijetko gase zbog nedostatka sredstava i često brzog slabljenja početnog entuzijazma, govori vijest da je udruga „Arka“ ovih dana dobila poziv od izbornika reprezentacije za sudjelovanje na pripremama u Brežicama. – Velika nam je čast, i priznanje za naš rad, poziv izbornika i trenera nacionalne vrste g. Silvija Jurčića da se od 27. kolovoza do 01. rujna pridružimo maksimirskim badmintonskim nadama na pripremama u susjednoj Sloveniji. Zadovoljstvo je primiti takav poziv. To će svakako biti značajan doprinos napredovanju naših polaznika škole badmintona koji će imati prigodu steći iskustvo treniranja na najvišoj razini- kazao nam je Matko Milunović, predsjednik „Arke“ i trener makarskih badmintonašica i badmintonaša. 




 

Badminton caffe je „kriv“ za sve

Cijela priča o badmintonu u Makarskoj počela je, prema riječima izbornika nacionalne vrste Silvija Jurčića,  na način da je Matko Milunović iz Udruge “Arka” pročitao nekoliko tekstova badminton caffe-a na web stranici: www.badminton-zagreb.hr. – Sklop priča oko badmintona svidio se Matku i sa jednim pozivom stvorio je naše već dvije godine staro prijateljstvo. Način na koji mislimo da bi se naš sport trebao razvijati spojio nas je u našim nastojanjima da to provedemo u djelo. Naš prvi uspješan korak je bio „Festival badmintona“ kojim smo spojili nekoliko turnira zajedno i u sklopu kojeg smo imali i Prvenstvo Hrvatske za seniore te veterane – kaže Jurčić. Još nam je u sjećanju nedavno održani Festival badmintona u Makarskoj nakon kojega je „Arka“ od pridružene postala punopravnom članicom Hrvatskog badmintonskog saveza, a da je riječ o uistinu dobro organiziranoj sportskoj manifestaciji koja je iznjedrila neke „nove klinc(k)e“ što bi trebali postati uzdanicama makarskog sporta, govori i činjenica da je izbornik reprezentacije ovoga ljeta boravio u Makarskoj osobno se uvjerivši u ozbiljnost pristupa u radu s novim nadama badmintona. Silvijo Jurčić nakratko se uključio u trening i uvjerio se da Milunović i „Arka“ misle ozbiljno. To je ujedno bila i prigoda da ga upitamo o dojmovima i procjeni potencijala mladih makarskih badmintonskih snaga.



 

Jurčić: Djeca koju sam vidio u Makarskoj su me oduševila

Smatramo da masovnost koju ima rekreativan badminton može pomoći profesionalnom. Matko ima želju da Makarska postane centar badmintona koji će osim okupljanja reprezentativaca imati i razvojni karakter kroz tečajeve, kampove… Tu se obojica slažemo da Makarska mora imati poticateljski karakter ka zajedničkom razvoju hrvatskog i regionalnog badmintona. Kako sam ja i izbornik i trener za napredak badmintona imamo idealnu priliku da uspijemo u svojim nastojanjima. Ono što sam Matku također već prije napomenuo je to da su u tom razvoju djeca najvažnija. Radom s djecom stvorio je već dobru osnovu za razvoj kluba. To je stalan proces i moram reći da smo tek na početku. Za nacionalnu vrstu trebati će nam barem dva olimpijska ciklusa – govori Jurčić, pa nastavlja – Moji dolasci u Makarsku bili su za vrijeme godišnjeg odmora, ali ja svoj posao smatram godišnjim kako uživam u onome što radim. Djeca koju sam vidio u Makarskoj su me oduševila i dobar su “materijal” kako mi treneri volimo reći. Primijetio sam veliku želju za radom. Od male Domine Granić koja je najmlađa sa 5-6 godina, njenog brata Šime, pa do super talentirane Lane Staničić, zatim Laure Kuzmanić, pa do vođe grupe Lare Mravičić, najstarijeg i najozbiljnijeg Mislava Mravičića, Ante Selaka itd. itd…Ono što je bitno, da u Makarskoj imamo ljude, koji su danas rekreativci, ali koji su sportaši i koji bi sutra trebali biti trenerska snaga klubu, a to su: Ivan i Lea Josipović, te Jure Radić… Svi su dakako potrebni da bi ovaj projekt uspio: rekreacija, roditelji, djeca, treneri, pomoć oko dvorana, pomoć grada i sponzora – zaključio je."


 

Kronologija događanja u Makarskoj


Dalmatinska Ekipna Liga

Arka u oluji

Arka pridruženi član HBS-a

Festival Badmintona

Udruga "Arka" punopravni član HBS-a

 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo