Početna » Maja Pavlinić predvodi naše juniore

Maja Pavlinić predvodi naše juniore

Ono što je Maja (15) napravila u zadnjih godinu dana nikada nitko nije napravio u povijesti hrvatskog badmintona. Ima dva osvojena seniorska prvenstva Hrvatske; ujedinila je sve titule prošle godine osvojivši PH za kadete, mlađe juniore, juniore i seniore... Trenutno je prva na europskoj juniorskoj rang listi; i u singlu, i u paru sa Doroteom Sutarom. Njena osobnost, igrački karakter i igra koju prikazuje traži od cijelog HR badminton da je u potpunosti podrži. Zato Maja samo tako dalje i imaš od svih nas veliku podršku. Napravit ćemo mali portret Maje i ujedno ćemo pratiti juniorsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom Juniorskom Prvenstvu - ekipno u Ankari.



PH 2013

 

PORTRET



Razlog zašto Maja Pavlinić? Prvenstveno njeni rezultati odn. dva pojedinačna zlata i jedno parsko zlato sa Doroteom Sutarom sa zadnja dva turnira (Mađarska i Španjilska); njen igrački karakter, osobnost, njena determiniranost i koncentracija u igri, konstantni napredak, brzina i ubrzanja u samoj igri... prvo mjesto na rang listi Europskog juniorskog kruga, i u singlu, i u paru; 16 mjesto na svjetskoj juniorskoj rang listi; dvostruka seniorska kruna (2012. i 2013.)... Puno toga čini tu curu posebnom. Njeni rezultati su pečat njenog intezivnog rada zadnjih nekoliko godina. Zajedno sa Zvonimirom Đurkinjakom ona je dobar duh reprezentacije, ne samo juniorske nego i seniorske reprezentacije. Sve su to pokazatelji koji govore da ima realne šanse da stigne na Olimpijske Igre u Rio de Janeiro-u 2016. godine.


Profil: Maja Pavlinić (update 21.03.2013.)


Trenutni ranking europskog juniorskog kruga (1.)


Trenutni svjetski juniorski ranking (16.)


 

Iz prijašnjih vijesti sa naše stranice:


29.11.2012.

Hrvatski juniorski preporod, komentar o izvješćivanju hrvatskih klubova
 

29.05.2012.

FESTIVAL DNEVNIK - dan poslije - Maja Pavlinić definitivno je prvo ime festivala
 

23.02.2012.

Uber & Thomas Cup 2012; CRO ekipa u Amsterdamu...


10.10.2011.

Izvještaj sa Croatian Junior & Adria Youth Internationala 2011 u Poreču


21.06.2011.

Nove hrvatske zvijezde - PROFILI


28.03.2011.

Kadetkinja Maja Pavlinić najbolja juniorka Hrvatske



 

Sa drugih web stranica:


17.03.2013.

Hrvatskog badmintonskog Saveza

 

"Evropski juniorski kup za sezonu 2012-1013. završio je pravom mađarskom rapsodijom. Badmintonska Evropa potrudila se odmah izbaciti završni poredak sezone u kojem bilježimo dosad najbolje plasmane hrvatskih predstavnika. Krenimo redom:
- Maja Pavlinić dvostruki je osvajač naslova, u konkurenciji žena pojedinačno i u ženskom paru sa klubskom suigračicom Doroteom Sutarom. Izniman završetak sezone za djevojke koje su obilježile proteklu juniorsku, a na nacionalnom planu i seniorsku godinu;
- Filip Špoljarec drugi je u konkurenciji muških parova;
- Dorotea Sutara treća je u konkurenciji pojedinki, a Lucija Vlah treća među igračicama ženskih parova.
Naše su djevojke, dakle, zauzele čitavo postolje u konkurenciji ženskih parova. Treba napomenuti da BE u svojim propozicijama juniorskog Kupa predviđa mogućnost mastersa za pojedince, međutim, za sada nema najava da će do toga doći. U svakom slučaju osim naših slavodobitnika sa postolja navedimo i ostale vrsne plasmane:
- Filip Špoljarec je četvrti među pojedincima, a Ivan Tucaković četvrti među igračima muških parova;
- Katarina Galenić šesta je među ženskim parovima;
- Filip Špoljarec i Lucija Vlah dijele osmo mjesto u mješovitim parovima.
Čestitke igračima, klubovima i trenerima na ovom iznimnom uspjehu hrvatskoga badmintona. u kojem vidimo i najavu novih lijepih vijesti s predstojećih juniorskih natjecanja.
"


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo