Početna » Badmintonska jesen

Badmintonska jesen

Na seniorskom Međunarodnom Prvenstvu Češke naš par Hoelbling/Đurkinjak došao je do 1/2 finala, te mix Poznanović/Đurkinjak do 1/4 finala. Na zadnjem turniru MP Mađarske Đuro i Staša stigli su do 1/2 finala mixa, a ženski par Poznanović Staša i Maja Šavor do 1/4 finala gdje su u neizvjesnom meču izgubille od Njemica Vogelgsang/Buss s rezultatom 21:9, 19:21, 21:17. Seniori idu uobičajeno dobro i u našim uvjetima moramo biti jako zadovoljni. Sve je to dobra priprema za Ekipno Prvenstvo Europe u Varšavi koje će se održati u veljači 2010.

Croatian Junior u Poreču je za nama i ukratko je Ratko Cvetnić na službenoj stranici ZBS-a opisao ovaj događaj:"Nakon što su se slegli dojmovi s ovogodišnjeg Poreča možemo se upustiti u mali rezime: vrijeme kad su se zagrebački igrači na porečko postolje penjali masovno, kao nedjeljni izletnici na Sljeme, očito je iza nas. No za utjehu možemo reći da je iza nas i ono još davnije vrijeme kad je CJI bio zanimljiv samo najbližim susjedima jer turnir, usprkos poteškoćama, ima svoju natjecateljsku draž za čitav ovaj dio Evrope. Polufinale Josipa Uglešića u singlu i Jure Denžića u muškom paru sa slovenskim partnerom najdalji je zagrebački proboj u ždrijebu, a ovdje navedimo i podatak - koji ipak nije iznenađujuć - da su najbolji zagrebački plasmani i u ovim sušnim uvjetima najbolji na nacionalnoj razini..."

Kad smo kod juniora, trebalo bi spomenuti da je ovaj i idući tjedan Europsko Prvenstvo za mlađe juniore (U-17) u nama susjednoj Sloveniji. U Medvodama, točnije u predgrađu Ljubljane. Izabrani reprezentativci za ekipni dio EP-a U-17 po odluci izbornice podmlatka Lidije Petrinović Zekan su:
M – Ivan Tucaković, Matija Hranilović, Dasen Jardas, Dorian Žitnik;
Ž – Katarina Jagodić, Tena Tucaković, Lucija Vlah, Iva Skorup.


Reprezentacija je imala pripreme u Sloveniji, ekipni odn. pripremni nastup u Slovačkoj, dva kampa u Zagrebu. Želimo sreću našim reprezentativcima, koji imaju perspektivu, ali koji trebaju veliku podršku i rad da bi postigli zapaženiji uspjeh.  U ekipnom djelu smo u jako teškoj grupi sa Danskom, Norveškom i Škotskom. Ma kakav rezultat bio ovo je njihov prvi zajednički nastup, te prva stepenica prema međunarodnom badmintonu, zato još jednom puna podrška.

Što se našeg kluba tiće, na Evropskom Prvenstvu igra i Vasil Pujovski makedonski reprezentativac kojemu će to biti svakako dobra škola, kako on tek ima 13 godina.

U sklopu prvenstva je i trenerska konferencija na kojoj će 12-13.Studenog 2009 prisustvovati četvero naših trenera: Lidija Petrinović Zekan, Silvio Jurčić, Iva Majstorović i Renata Hađihalilović; pogledajte development.badmintoneurope.com/page.aspx.

Sve što se događa oko turnira pogledajte na webici eu17c.badmintoneurope.com. Rezultate individualnog turnira koji počinje 11. Studenog 2009 možete pogledati na www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx.


Osnovana su dva nova kluba; BK "Jader" u Zadru, te BK"V.G." iz Velike Gorice klub koji već sada broji preko 100 članova i od toga 30 djece. Osim toga uz Turbo Ligu i Woodshot ligu, osnovana je i DT Liga u Novom Čiču koja je na zadnjem turniru imala 40 sudionika, 10 žena od kojih je jedna nastupila u muškom turniru.



Pune dvorane u Maxu, DT Areni i Concordiji jamac su razvoja badmintona u Hrvatskoj. Za badminton nema krize, potreban je kontinuiran rad svih nas da bi isplivao netko koji će i u međunarodnim vodama dati rezultat. Sezona je počela dobro i za klub koji surađuje sa BK"VG", facebook grupa "Badminton Zagreb" ima 300 članova, Vasil Pujovski je osvojio turnir do 15.g., Miniton grupa se lijepo razvija i sada broji 13 članova. Badminton srijeda u Maxu, Badminton Friday u DT Areni mjesta su gdje sve više rekreativaca traži sparing, rekreativni badminton sa tri amaterska turnira u gradu ima svijetlu budućnost, te se nadamo da će profesionalni badminton krenuti tim istim putem.





Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo