Početna » Što su nam donijeli Upravni Odbori HBS-a & ZBS-a

Što su nam donijeli Upravni Odbori HBS-a & ZBS-a

Na sjednici UO-a HBS-a ...


... osim direktora Željka Miškulina i tajnice Saveza Maje Šavor sudjelovali su i članovi Upravnog Odbora (Lidija Petrinović Zekan, Ratko Cvetnić, Vlaho Zlošilo i Zadravec Daniel) te dužnosnici Saveza: ravnateljica natjecanja Renata Horvat Vrbnjak i Silvio Jurčić izbornik seniorske reprezentacije i trener za razvoj badmintona koji je došao na poziv glavne tajnice Saveza Maje Šavor.

Najveća novost je novi ustroj Hrvatskog Kupa čija bi natjecanja bila predigra za Prvenstvo Hrvatske koje bi po novome bilo negdje u travnju mjesecu. Organiziranje više turnira pomladačkih kategorija zajedno; nešto kao: Dunrovnik Open, VG Open, Zagreb Open ... čini nam se jako interesantnim i vjerujemo da će povećati interes djece na odlazak na takve turnire.
Uvođenje Ekipne Lige koja bi se igrala po regijama i koja bi završila Mastersom Lige ima za cilj omasovljenje badmintona po regijama čime bi se regije više uključile u sam natjecateljski sistem HBS-a. Ligu će ustrojiti Vlaho Zlošilo i Silvio Jurčić.
Vjerujemo da će promjene donijeti vjetar u leđa hrvatskom badmintonu i u tom smjeru vidimo organiziranje drugog tečaja za badmintonske trenere ili Hrvatsku Olimpijsku Akademiju na koji vjerujemo da će se prijaviti veliki broj trenera koji će u budućnosti biti temelj razvoja badmintona u cijeloj Hrvatskoj.

Kako je bilo na UO HBS-a možete vidjeti na stranicama HBS-a:


"Održana X. sjednica UO-a


Zagreb - Deseta sjednica Upravnoga odbora Saveza održana je večeras (01.06.2011) u Domu sportova. Četverosatno zasjedanje još uvijek nije bilo dovoljno za predviđeni dnevni red, no odbornici su u na trenutke polemičnom, ali u odlukama uglavnom jednoglasnom raspoloženju obavili sve najvažnije točke. Najviše vremena i truda oduzela je rasprava o natjecateljskom sustavu za iduću sezonu. Vodeći se načelom da bi prvenstva Hrvatske trebala biti namjenjena najboljima, a Hrvatski kup masovnom okupljanju natjecatelja, odbornici su izglasali sljedeće promjene:
- na seniorskom PH nastupit će samo po 12 pojedinaca i 12 pojedinki i to igrači-ce I-III. kategorije HOO-a, i ostali koji to zasluže plasmanom u Hrvatskom kupu (parovi ostaju kao i do sada);
- podmladačke konkurencije HK-a (U17, U15, U13) okupljaju se u zajednički dvodnevni turnir, a prvi od tih održat će se zadnjega rujanskog vikenda u Dubrovniku. Istodobno pozivaju se klubovi koji bi bili zainteresirani za organizaciju takvih natjecanja da se odmah po objavi kalendara - a najkasnije do 15. o.m. - kandidiraju za domaćinstvo, a bude li interesa moguće je i povećanje broja krugova u sezoni;

- ukida se mogućnost dodjele pozivnice (wild card) u HK-u;
- također, Upravni odbor razmotrit će i uvođenje Ekipnoga kupa već ove sezone.


Zapisnik i odluke bit će objavljeni u statutarnom roku. "



Zagrebački Badmintonski Savez ...



... po buđetu je jači Savez od HBS-a i financijska raspodjela sredstava po klubovima ima itekakav značaj za dešavanja unutar hrvatskog badmintona. Rad najjačih hrvatskih klubova ovisi o novcu iz tog fonda. Rezultati i kategorizacije su najvažniji kriteriji raspodjele, a sami kriteriji raspodjele mogu imati veliki utjecaj na važnost određenih natjecanja tokom Sezone. Zato svaku odluku koja dolazi iz ZBS-a treba gledati sa povećalom.

UO ZBS-a bio je u ponedjeljak 27.06.2011, a vijest na zabadu izašla je odmah po završetku sjednice UO-a:

"ODRŽANA XIX. SJEDNICA UO-A


Večeras je u sjedištu Saveza održana devetnaesta sjednica Upravnoga odbora. Najvažnija točka bila je vezana uz načela raspodjele sredstava sa stavke Natjecanja. Odbornici su odlučili da ne raspravljaju o pojedinačnim slučajevima i zamolbama nego da raspodjelu riješe jednim načelnim aktom. Za osnovu takvoga pravilnika uzeti su kriterijski nacrti koje su dostavili klubovi Stella i HBK Max. Pravilnik će u prvome redu uvažavati rezultate i kategorizacije, a posebno će se obraditi podmladačka natjecanja koja još nisu u sustavu svjetskoga i evropskoga kalendara (pa ih ne uvažava ni HOO), ali na kojima naši podmlatkari nastupaju i ostvaruju zapažene rezultate.
Zapisnik i odluke objavit ćemo u statutarnome roku."



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo