Početna » Raspored treninga, dijelić povijesti kluba i hrvatskog badmintona. Čestitamo Maji Pranić na bronci sa europskog kadetskog prvenstva u Poljskoj!

Raspored treninga, dijelić povijesti kluba i hrvatskog badmintona. Čestitamo Maji Pranić na bronci sa europskog kadetskog prvenstva u Poljskoj!

Dugi niz godina svaki tjedan u klubu pišemo raspored treninga svim članovima kluba. To traje od 9. mjeseca 2016. i neka je vrsta oglasne ploče. Rasporedi, izvještaji, pozivi i poneki komentar.
Pogledajte u nastavku kako to izgleda u tjednu kada je pred nama već 11. izdanje velikog međunarodngo natjecanja 11th Li Ning Zagreb Youth i U17 Open 2024 i u organizaciji BK Zagreb Maksimir. Ovaj puta osim rasporeda, imali smo izvještaj sa Regionalnog kupa koji se održavao u Novskoj. Za nas vrlo uspješno. Čestitamo na uspjehu Maji Pranić na Europskom prvenstvu za kadete, na bronci u mješovitim parovima sa Timom Bregarom (BK Mengeš, Slovenija). Veliki uspjeh za sve nas, pogotovo za nas koji radimo sa djecom.



 

Potencijal je uvijek tu, odlična ekipa, uvijek vesela i zajedno.

 
Zanimljivo je da je Maja 2016. sa 6 godina bila u C grupi kluba, bila je najmlađa u Max grupi na Zagrebačkom Velesajmu. Tada su u B grupi bile Ana Pranić, Kora Špehar, Petra i Karla Podvalej, Ema Dorotić, Lovro Pavlaček, Tara Draskovich, Ema Draganić, Laura Špehar. Maja i Ema Podvalej bili su u C grupi. U A grupi su bili Josip Meglić, Inga Sadaić, Ivan Gotesman, Tihana Doko, Martina Skorup, Dorotea Sutara, Patrik Sadaić, Petra Rukavina, Jan Rožman, Karla Božić, Martin Brcko, Petar Filjak, Dunja Štrbenac, Patrik Burnić, Sunčica Sertić, Iva Pranić. Odlična ekipa; bio je to mix BK Zagreb Maksimira, HBK Max i BK Medvedgrad, svi su mogli biti članovi nacionalne selekcije. Savez tada nije imao selekciju, falilo je trenerskog kadra i nije bilo novaca.



Ema Podvalej, Kora Špehar, Karla Podvalej i Maja Pranić kao najmanja (2017)

Maja je sada prva liga i treća u Europi isto bez ulaganja naše krovne organizacije (samo roditelji i klub koji dobiva novac od Zagrebačkog Badmintonskog Saveza i SSGZ-a). Inga i Josip bili su prvi na europskoj rang listi u mješovitim parovima, Dorotea Sutara je bila u vrhu svjetskog juniorskog badmintona zajedno sa Majom Pavlinić. Maja Pavlinić je kasnije u paru sa Katarinom Galenić bila prvakinja europe u mlađim juniorima. Mediteranske Igre 2013 i zlato para Zvonimir Đurkinjak - Zvonimir Hoelbling za sada je najbolji hrvatski rezultat. Rezultat je bio trenutak i energija suradnje više ljudi; Slobodana Miće Mišćevića iz Velike Gorice, Jurice Frankovića Miceka koji je tada radio za Hokejaški klub Medvešćak, mene kao tadašnjeg izbornika seniora i dečkiju bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Svi smo bili mali kotačić u tom velikom uspjehu, nakon dugo vremena ponovno smo tu. Ovaj puta suradnjom BK Mengeš i Renate Horvat Vrbnjak iz Medvedgrada.

Samo zajedništvo nam može pomoći, suradnja i rad sa djecom, nažalost trenutno smo opozicija iz jedinog razloga što se ne želi usmjeriti novac u mlađe dobne skupine. Činjenice govore same za sebe. Mi ćemo i dalje raditi, Vi ćete i dalje govoriti da mi ništa ne radimo, ali je ovo dokaz da se može i samostalnim inicijativama napraviti puno više, taj inat nekako je uvijek produktivan. Mi smo još uvijek tu, željni boljeg i transparentnijeg. A da ne govorimo da je jedna Jelena Buchberger produkt suradnje BK Zagreb Maksimir i BK VG iz Velike Gorice.

Trenutno najveće uzdanice hrvatskog badmintona raelno su: Jelena Buchberger, Roko Pipunić, Maja i Ana Pranić, po meni još Tin i Vito Radovanović, Marko Šurina... a ostali se još moraju dokazati.

 

Jelena Buchberger, Doroteja Brkić i Josip Meglić (TEM)
 

Raspored treninga od 16.09. do 22.09.2024.

"Dragi roditelji, 
 
Ušli smo u drugi tjedan od početka škole i mada smo u treningu od sredine kolovoza, možemo slobodno reći da počinjemo sa ustaljenim rasporedom. Jedino što će se mijenjati je D. Domjanić utorkom (ovaj tjedan smo u 17:50, idući u 19 sati, sat vremena). Četvrtak u Domjaniću je uvijek u 19 sati.
 
Prošli vikend na regionalnom kupu u Novskoj bio je stvarno uspješan. Katja Pavlić po prvi puta je bila zlatna do 11 dobivši po prvi puta najveću konkurenticu Margaretu Toth iz Koprivnice. Toma Vučica bio je zlatni do 13, a Matej Žuti brončani. Toma i Filip Imenjak bili su zlatni u paru do 13 ispred Filipa Sirovine i Mateja Žutog. Do 15 godina Luka Vučica osvojio je srebro. U parovima Mislav Knezović i Luka Vučica bili su srebrni, a brončani Toma Vučica i Filip Imenjak. Do 19 Ivano Kukla osvojio je zlato pojedinačno i u paru, a najmlađi u toj kategoriji Luka Hržica i Matko Knezović osvojili su srebro u muškim parovima.
 

Ivano Kukla mogao bi biti oslonac cijeloj ovoj ekipi.
 
Pravi test biti će ovaj tjedan u Zagrebu. U organizaciji našeg kluba imamo veliko međunarodno natjecanje 11th Li-Ning Zagreb Youth Open & 8th Li-Ning Zagreb U17 Open u Sutinskim vrelima tako da umjesto treninga u petak posjetite dvoranu i pogledate kako djeca igraju. Vrijeme po prognozi biti će idealno. Ako i bude malo kaosa ovaj tjedan nemojte zamjeriti. Ulaz je naravno za sve besplatan. Ima 20-tak zemalja: Danska i Engleska su europske velesile i biti će naši gosti, po prvi puta Qatar, tradicionalno Turska i u velikom broju svi naši susjedi. Ove godine najviše je Turaka, Slovenaca i Austrijanaca. 
 
Mlađi kadeti (U13), kadeti (U15) i mlađi juniori (U17) igraju sva tri dana. Raspored (Draw) će biti danas-sutra. Limači U9 igraju samo u subotu ujutro, a poletarci (U11) u subotu i nedjelju. Samo napomena da naši članovi koji su prijavljeni na natjecanje ne plaćaju prijavninu.
 
Na Youthu su (LINK): Karlo Kuzma, Marta Jurčić, Eva Jurčić, Matej Žuti, Katja Pavlić, Vilma Kuzma, Filip Imenjak, Filip Sirovina, Toma i Luka Vučica, Matko Knezović i Luka Hržica. Laura Špehar igra na U17 (Zagreb U17 Open - mečevi od Laure).

 

Matko Knezović (12), Matej Žuti (10) i Maja Pranić (14) - Czech Youth International 2024
 
Moramo napomenuti da je prošli vikend bilo europsko prvenstvo za kadete do 15 godina u Poljskoj. Hrvatska se vratila sa broncom Maje Pranić u mješovitim parovima s Timom Bregarom što je djelo suradnje Renate Horvat sa Slovenskim Badminton klubom Mengeš. Maja Pranić bila je i u 1/4 finalu singla. Počela u našem klubu i radila je dosta sa našim Markom Krpanom. Moramo i mi biti sretni iako nije više kod nas kako je otišla za sestrom Anom u drugi klub. Čestitamo! Bez suradnje klubova, ali i regionalne suradnje neće biti ništa. Ovo je dokaz svima nama da je sve moguće, zna se da nije sve kako treba biti, ali može se. S Majom inače radi Blagoves Kisyov - Blažo. Čestitke i njemu! Ja s Majom radim kao izbornik za mlađe dobne skupine i moram pohvaliti njenu determiniranost i snagu, znali smo da će biti dobra, ali nikada ne znate do kuda može ići. Ovo je prvi korak, samo šteta je što Hrvatski badmintonski Savez ne prepoznaje rad sa mladima. Srećom prepoznali su ga, barem za naš klub, u Ministarstvu sporta i turizma s kojima smo u projektu pokrenutom od strane Saveza sportova Grada Zagreba, i ne samo naš klub nego i 40 klubova iz Zagreba i iz drugih sportova. Meni je osobno drago kako je to pobjeda nas koji radimo sa djecom. Savez se sada kiti ostvarenim, ali djeca su ove godine dobila 1,8% budget-a. Nekada je Zvonimir Đurkinjak iako u Medvedgradu zapravo bio produkt sviju nas, svi smo ga na neki način trenirali, ali na kraju, Mao Hong mu je dao definiciju. Brušenje se radi kroz natjecanja, kroz individualni trening, kroz kampove i suradnju, ali i sa puno puno novca. Svi nesporazumi, pobjede i porazi, dio su puta odrastanja i stvaranja. Svi smo tu, netko manje, netko više, ali stvaramo karakter i osnovu za bolje.
 
U četvrtak 19.09. kasno navečer slažemo dvoranu, pa evo samo jedna mala molba za one koji mogu pomoći, vidimo se u 22 sata u Sutinskim vrelima...
 
Lp i oprostite na dugom mailu, a u ovom obliku ćemo i javno na web stranicu kluba!
 
S poštovanjem,
 
Silvio Jurčić"

 
 
Ivan Gotesman, Silvio Jurčić, Dunja Štrbenac, Laura Špehar i Petra Golub (za 35 godina kluba, nove majice)
 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo