Početna » CJI & AYI Poreč

CJI & AYI Poreč

Krenut ćemo od badminton kluba "VG" koji je najmlađi klub u Hrvatskoj i već ima svog osvajača medalje na jednom međunarodnom natjecanju, Dorian Cvijanović osvojio je brončanu medalju sa Lukšom Zlošilom iz Dubrovnika u muškim parovima do 11.g. .

Lukša čak i kad igra ne skida osmijeh sa lica. Napadački orjentirani Dorian i Lukša.
 
Katarina Galenić (13) iz Medvedgrada cura je koja velikim koracima grabi naprijed. Prije par godina primjetio sam koliko je borbena i opasna, te kad igra čuje se. Matea Čiča koja je isto tako bila borbena na terenu trenirala ju je neko vrijeme pa mi je ukazala već prije na nju. Na ovom turniru osvojila je zlato u parovima sa Dorom Dragčević, srebro u singlu i u mješovitim parovima sa Franom Galjerom.
 

Dora je iza, a Katarina na mreži.
 
Ovo je prva pobjeda ženskog para Katarina Galenić i Dora Dragčević (Medvedgrad) nad parom iz Max-a i prvim nositeljicama Doroteom Sutarom i Majom Pavlinić. Rezultat je bio 21:15 21:19. Dorotea Sutara osvojila je singl sa dvije pobjede; jednom u 1/2 finalu nad Cecilijom Barut iz Slovenije sa 19:21 21:4 22:20, te drugom pobjedom nad godinu dana mlađom Katarinom Galenić 21:15 21:13 u samom finalu. Dorotea je osvojila i srebro u ženskim parovima sa Majom Pavlinić.

Max ima igrača kojega europski igrači teško mogu pratiti, a to je mladi Indonežanin Tri Prasetyo. Lagan i brz, odlične tehnike i pun finti, ne daje puno svojim protivnicima, odličan je primjer indonezijske škole badmintona. Lagano je osvojio turnir, a ponovno ga možemo vidjeti idući vikend u Sloveniji (Mirna). Koliko će dugo igrati u Maxu vidjet ćemo, po prikazanom biti će velika meta velikih europskih klubova, ako to već nije. Sve Čestitke mladom Indonežanu!

 
Veseli dolazak mladog Danca Jeppe Bay Madsena na turnir koji je osvojio muški singl do 15.g. i muške parove sa Mađarom Miklosom Perenyiem & pokazao svu raskoš badmintonskih udaraca te Danski način igre. Jako lepršavo i vrlo sigurno. Na oba turnira bilo je dosta igrača iz Bugarske, Rusije, Egipta, BiH, Srbije i Slovenije. Kad bi se u organizaciji turnira promijenile neke stvari možda bi bili na razini Slovenskog Tom Internetionala koji je sljedeći vikend u Mirni i Trebnju, sa puno više igrača, kvalitetniji i brojniji, organiziraniji i kao što vidite u dvije dvorane.

Ostale rezultate možete vidjeti na croatian junior international, te na adria youth international.



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo