Početna » Novska, Bjelovar, Koprivnica, VG i Purger novi su pozitivan vjetar hrvatskog badmintona (1. krug Hrvatskog Kupa)

Novska, Bjelovar, Koprivnica, VG i Purger novi su pozitivan vjetar hrvatskog badmintona (1. krug Hrvatskog Kupa)



Jelena Buchberger (VG)
Lucija Barišić (Novska) i Lucija Mežnarić (Bjelovar)

 
3.2.2017 11:45:00 - Roko Pipunić (Purger) i Jelena Buchberger (VG) bili su prva imena među mlađim kadetima na I. krugu Hrvatskog Kupa kojeg smo imali prošlog vikenda u Čakovcu (28. i 29.01.), ali zlato Filipa Bajzeka i Ivana Kukle iz Novske u muškim parovima, zlato Bjelovarki Lucije Barišić i Sare Gičev u ženskim parovima, te pojedinačno srebro Lucije Barišić i Filipa Bajzeka; veliki su znak da se nešto mijenja u hrvatskom badmintonu. Napokon struje neki novi vjetrovi našim malim prostorom. Sve su sudionici regionalne lige koja po svemu ima hrvatski predznak, a do nedavno sam slušao kao neznaju ni pravila. Pa eto vremena se brzo mijenjaju. Kao bivši trener za razvoj mogu samo ustvrditi da smo bili na pravom putu i da smo u zadnjih nekoliko godina stvorili odlične male klubove izrasle na čistom entuzijazmu; VG, Koprivnica, Novska i Bjelovar. Čestitamo im od srca i naša im pomoć neće nedostajati! Zahvaljujem im jer s njima zajedno izrasta i Zagreb Maksimir. Među kadetima (U-15) najbolji je bio naš Ivan Gotesman (BK Zagreb Maksimir), sam i u paru sa Rokom Pipunićem. Luna Šaban (Medvedgrad) isto tako bila je najbolja kadetkinja, pojedinačno i u paru sa Ivom Sulić (Medvedgrad). Zagrebašica Sunčica Sertić bila je druga u paru sa Jelenom Buchberger i pojedinačno četvrta. Luka Ban sa dva zlata bio je najbolji mlađi junior, a naša Inga Sadaić (Zagreb Maksimir) bila je prva pojedinačno i treća u paru sa Tihanom Doko (Zagreb Maksimir), dok je Josip Meglić bio drugi pojedinačno, te zlatni sa Lukom u muškom paru. Iako su Zagrebaši bili bez trenera odradili su odlično natjecanje. Čestitamo našim novim badmintonskim sredinama na uspjehu među mlađim kadetima, ponavljam da su nam Novska i Bjelovar pokazali da je sve moguće, a Roko Pipunić i Jelena Buchberger također su igrači koji bi mogli promjeniti već pomalo dosadnu badmintonsku kartu Hrvatske.

 

R E Z U L T A T I


Mlađi kadeti U-13 i mlađi juniori U-17


Kadeti U-15




 

Roko Pipunić iz Purgera (2006) i Ivan Gotesman (2003) prvi su kadetski par,
slika govori tisuće riječi...


Prvi zajednički meč rezultirao je zlatom


Luna Šaban i Iva Sulić (Medvedgrad) prve,
odmah uz njih su naše Jelena Buchberger (VG, 2006.) i Sunčica Sertić (ZM, 2003.),
te treće Dora Martinuš i Stela Balenović (Medvedgrad)


Kadeti Zagreb Maksimira: Sunčica Sertić i Ivan Gotesman


Ivan Gotesman ispred Luke Črepa (Međimurje) i Ivora Zekana (Medvedgrad)


Inga Sadaić (Zagreb Maksimir) ispred Ire Misir (VG) i Antee Rendulić (Medv.)


Ira Misir (VG) i Barbara Janičić (Aedium) uzele su zlato
Ira Martinuš i Antea Rendulić (Medv.) bile su druge ispred Inge Sadaić i Tihane Doko (ZM)


Luka Ban (Medvedgrad) i Josip Meglić (Zagreb Maksimir)
Borna Vadlja i Borna Car (Medvedgrad), Luka Črep i Filip Knežević (Međim.)


Luka Ban (Medvedgrad)
Josip Meglić (Zagreb Maksimir) i Borna Vadlja (Međimurje)



Sa facebook stranice BK Bjelovar:
"U prvom kolu Hrvatskog kupa za mlađe kadete ( U 13 ) održanog 28. 01. 2017. godine u Čakovcu polaznici badminton kluba Bjelovar ostvarili su izvrsne rezultate. LUCIJA BARIŠIĆ odigrala je odlično cijeli turnir te u pojedinačnoj konkurenciji osvojila izvrsno drugo mjesto, a paru sa SAROM GIČEV u prvom službenom nastupu fantastično PRVO mjesto!!!!!!!!
Nastupile su još Laura Nikšić koja se plasirala na odlično šesto mjesto, Sara Gičev ( 9. mjesto ), Nika Rumenjak ( 10. mjesto ), Lea Čale ( 16. mjesto ).
U konkurenciji dječaka ( U 13 ) Fran Čanić osvojio je vrlo dobro sedmo mjesto, Jakov Grgić ( 12. mjesto ), Bojan Radičević ( 13. mjesto ), te Domagoj Derifaj ( 18. mjesto ). U konkurenciji parova Fran Čanić i Domagoj Derifaj u svom prvom zajedničkom nastupu osvojili su izvrsno četvrto mjesto, a Bojan Radičević i Mihael Pjatakov ( BK Koprivnica ) peto mjesto.
U Čakovcu 29. 01. 2017. održano je i prvo kolo Hrvatskog kupa za kadete ( U 15 ). U jakoj konkurenciji Ema MIhaljev osvojila je 14. mjesto, a Tin Čanić 16. mjesto.
Pohvaljujemo sve polaznike za njihovo veliko zalaganje i odlične rezultate!!!!"

 


Sara Gičev i Lucija Barišić (Bjelovar)
Iva Vidiček i Lucija Mežnarić (Novska), Jelena Buchberger (VG) i Vlatka Kopsa (Medv.)


Ekipa Bjelovara



 
Prenosimo izvještaj Donalda Veblea sa web stranice BK Novske,
uz izvještaj ima i dosta slika pa svakako pogledajte:

http://www.bknovska.hr/2017/01/30/nova-sezona-hrvatski-kup-1-kolo/


"Prošli vikend, 28. i 29. siječnja u Čakovcu je održano prvo kolo Hrvatskog kupa. Ovim natjecanjem BK Novska je otvorio novu badminton sezonu. Nastupili smo sa 16 igrača.
Natjecanje su obilježili Filip Bajzek i Lucija Mežnarić koji su stajali na postolju u single-u za mlađe kadete (U13). U istoj kategoriji zlato u parskim mečevima su osvojili Filip Bajzek i Ivano Kukla, a srebro Lucija Mežnarić i Iva Vidiček.

Izjava našeg trenera (prof. Donald Veble):
“Otvorili smo našu novu sezonu s tri kategorije, a to su: mlađi kadeti (U13), kadeti (U15) i mlađi juniori (U17). Kategorije se mijenjaju svake dvije godine pa je ove godine došlo do velikih promjena. Neki su igrači izašli iz kategorije, a neki ušli. upravo je to ono što ova naša natjecanja čini zanimljivima. Igrači koji uđu u kategoriju imaju problema s adaptacijom i njima je teže nego onima koji izlaze.
Iznimno sam zadovoljan s uspjesima i igrom mlađih kadeta, nešto slabije smo prošli u kadetima, a mlađi juniori su ove godine iznimno teška kategorija. No, ovo je naša treća sezona i polako se navikavamo na ovaj sistem natjecanja. Možemo slobodno reći da smo u mlađim kadetima dominantni te imamo najviše igrača u RH među prvih 10. Zahvaljujem svim svojim igračima na prikazanim igrama, a ovom prilikom bih istaknuo dva igrača, Ivana Kuklu i Filipa Bajzeka koji su prvi u parovima. Filip je u finalu single-u odigrao vrlo zanimljiv meč u tri gema i osvojio drugo mjestu. Pozdrav svim badmintonašima i veselimo se drugom kolu HK na kojeg putujemo u Dubrovnik (10. ožujka). “

 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo