Početna » Komentar na rezultate hrvatskog kupa u Čakovcu

Komentar na rezultate hrvatskog kupa u Čakovcu



Slike su pune snijega kao i Hrvatska danas, nadamo se da ćete nam oprostiti...



PRVO IZVJEŠTAJ SA CBA

SUBOTA 04.02.2012.


"Čakovec - Seniori i kadeti odradili su subotnji dio badmintonskog vikenda u Čakovcu. Seniori su igrali drugi, a kadeti treći turnir Kupa 2011-12. Rezultati su uglavnom u očekivani, ali treba naglasiti da veliku medalju zaslužuju svi koji su se po ovim vremenskim uvjetima odlučili na put.
 
Kod seniora drugopostavljeni Špoljarec (Medvedgrad 1998 Zagreb) iznenadio je prvoga nositelja Tucakovića (Purger Zagreb) i odnio pobjedu u finalu. Kod seniorki Katarina Galenić (1* - MZ) dopustila si je i jedan izgubljeni gem, a druga je Tucaković (2* - Stella Zagreb). Mješoviti parovi pripali su Špoljarcu i Dragčević (1* - MZ) koji su u finalu svladali Tucakoviće (2* PZ, SZ). Kod kadeta uvjerljivo su do svojih prvih mjesta došli prvopostavljeni Fran Galjer (Aedium Dubrovnik), Ivona Kozak i ženski par Drvodelić-Kozak (sve MZ), a muški par Jagar-Šutevski (HBK Max) došao je do svoga zlata kao 3/4*.
 
Potpuni rezultati kao i sutrašnji program mlađih juniora i mlađih kadeta dostupan je na turnirskom semaforu."


 

NEDJELJA 05.02.2012.
 

"Čakovec - Danas su i mlađi juniori i mlađi kadeti odigrali svoj treći turnir Hrvatskoga kupa, kojem je domaćin bio BK Međimurje Čakovec. U konkurenciji do 17 godina najuspješniji su bili Fran Galjer (Aedium Dubrovnik) i Katarina Galenić (Medvedgrad 1998 Zagreb) koji su osvojili i pojedinačno i parsko prvo mjesto, a isti učinak imali su Leo Šutevski (HBK Max Zagreb) i Lucija Trgovac (MZ) u konkurenciji do 13 godina. Evo svih pobjednika po dobnim skupinama i konkurencijama.
 
Mlađi juniori:
M: Galjer (1* - AD),
Ž: Galenić (2* - MZ),
MM: Galjer - Ilić (1* - AD/Sušak Rijeka),
ŽŽ: Galenić - Kovač (1* - MZ).
Mlađi kadeti:
M: Šutevski (9/16* - HZ),
Ž; Trgovac (1* - MZ),
MM: Kraljić - Šutevski (3/4* - HZ)
ŽŽ: Rukavina - Trgovac (1* - MZ).
 
Potpuni rezultati nalaze se na turnirskome semaforu."




NAŠ MALI KOMENTAR PO NATJECANJIMA

KOMENTAR


SENIORI i SENIORKE
 

MUŠKI POJEDINAČNO

Pobjeda Filipa Špoljareca iz BK Medvedgrada ne čudi i veseli njegov brzi napredak. Pobjeda nad Ivanom Tucakovićem (Purger) samo potvrđuje njegov talent. Dobro je da se Luka Vlahek vratio na badmintonske terene. Bio je treći pobjedivši vrlo dobrog Matiju Hranilovića. Fran Galjer bio je peti dobivši trenutno najboljeg veterana Danijela Zadravca.

ŽENE POJEDINAČNO

Nažalost bilo je samo pet natjecateljica. Pobjeda Katarine Galenić (BK Medvedgrad) isto je tako očekivana. Iva Šutevski iz HBK Max bila je treća i rezultatski najbliža Katarini izgubivši 19:21 u trećem gemu. Iva je sve bolja i svojom upornošću mogla bi daleko dogurati. Dobila je Nikolinu Dimić i Doru Dragčević. Oba meča koja je izgubila, od Tene Tucaković i Katarine bila su na tri gema.

MJEŠOVITI PAROVI

Filip Špoljarec i Dora Dragčević bili su prvi ispred brata i sestre Tene i Ivana Tucakovića. Tucakovići su i u mješovitim parovima i u singlu bili drugi što ne vjerujemo da ih može zadovoljiti. Možda je to tako kako treniraju odvojeno u dva kluba. Ivan je u Purgeru, a Tena u BK Stelli.

 

MLAĐI JUNIORI (U-17)


MUŠKI POJEDINAČNO

Fran Galjer definitivno je prvo ime 3. turnira Hrvatskog Kupa.

ŽENE POJEDINAČNO

Katarina Galenić bila je prva. Najzanimljiviji je meč bio između Helne Kovač i Ivone Kozak koji je prešao na stranu Ivone, rezultatski 21:16 19:21 21:18.


Snježne kraljice


MUŠKI PAROVI

Imali smo zanimljiv meč između muškog para Fran Galjer i Ivor Ilić te para Luka Kašljević i Borna Drvodelić koji je pripao Dubrovačko Riječkoj kombinaciji. Rezultat je bio 18:21 21:15 21:15. Lijepo je vidjeti Luku Kašljevića iz Splita na postolju.

 

ŽENSKI PAROVI

Tu smo također imali zanimljiv meč između Katarine Galenić/Helene Kovač protiv Ivone Kozak/Dore Drvodelić. Meč koji je završio rezultatom 21:18 19:21 21:15. Šteta što je bilo samo 4 para tako da se igralo međusobno, svaki par sa svakim.
 


 

KADETI (U-15)



MUŠKI POJEDINAČNO

Fran Galjer (BK Aedium, Dubrovnik) osvojio je u subotu turnir kadeta (u nedjlju i turnir mlađih juniora) što se moglo i očekivati. U subotu je igrao i seniorski turnir i izborio je 5. mjesto. U finalu kadeta dobio je Filipa Jagara iz HBK Max sa 21:9 21:12 što dovoljno govori koliko je daleko od svoje konkurencije. Bornu Drvodelića do 17 godina dobio je isto tako dosta čisto sa 21:13 21:17. Od VG-ovaca samo je išao Šimun Kastrapeli koji je zauzeo 8. mejsto od 12 natjecatelja. Sve čestitke mladom Dubrovčanu!

ŽENE POJEDINAČNO

Ivona Kozak ponovno je bila prva, ali veliki joj je otpor pružila Dora Drvodelić. Rezultatom - 16:21 21:19 21:19. Treća je bila Mara Vlašić koja je dobila, isto tako uz veliki otpor, Paulu Barković sa 21:13 19:21 21:17.

MUŠKI PAROVI

Filip Jagar i mlađi kadet Leo Šutevski iz HBK Max lako su se obračunali sa svojim bivšim suigračima Dominik Bezić i Marko Pekas koji sada igraju za BK Stellu. Rezultat je bio 21:16 21:13. Bilo je 6 parova.

ŽENSKI PAROVI

Dora Drvodelić i Ivona Kozak bez problema su prošle cijelim turnirom. Druge su bile Mara Vlašić i Paula Barković. Treće Lea Tandara i Ela Trstenjak. Opet mali broj parova tako da je igrao svaki par sa svakim.
 

MLAĐI KADETI (U-13)
 

MUŠKI POJEDINAČNO

Već u 1/8 finala našli su se Andrija Kraljić i Leo Šutevski što je bilo kobno za Andriju koji je pružio najveći otpor kasnijem pobjedniku. Rezultat je bio 21:18 21:19. Stvarno blizu. Isto tako međuklubski susret imali su i Edvin Hađihalilović i Martin Brcko. Bilo je 22:20 17:21 21:19 za Martina. Već u 1/4 finalu Martin je lagano izgubio od borbenog Lukše Zlošila (Aedium Dubrovnik) sa 21:9 21:15. Lukša je na kraju zauzeo 4. mjesto, porazio ga je Dorian Cvijanović iz VG-a. Zanimljivo sa 21:9 21:15. Dorian je prije toga u 1/4 finalu dobio finalist Prvenstva Hrvatske 2011. do 11. godina Dinu Ivčevića sa 21:18 21:18, ali jeu 1/2 finalu izgubio od Lea Šutevskog iz HBK Max sa opet zanimljivih 21:9 21:15. Leo je i finale lako dobio još jednog "malca" Linu Zadravca sa 21:12 21:9. Slika puno toga govori.
 

Leo Šutevski otišao je s turnira sa tri zlata.
 


ŽENE POJEDINAČNO

Lucija Trgovac prošetala se turnirom. Naša Lucija Buchberger iz Velike Gorice odigrala je u 1/4 finalu protiv favorizirane Inge Sadaić tri gema izgubivši 21:11 19:21 21:6. Inga je na kraju bila treća dobivši Miu Čerjan. Doroteja Brkić isto tako kao Lucija u 1/4 finalu je izgubila od Mie Čerjan (Aedium), kao i u Dubrovniku u tri gema sa 22:20 18:21 21:14. Borba za 5. mjesto između Lucije i Doroteje bila je pravi "fajt" iako samo u dva gema. 21:18 21:19 bilo je za Doroteju. Tu su obe pokazale šta mogu i koje su im mogućnosti. Doroteja i Inga su najmlađe u ovoj konkurenciji i mogu je igrati još tri sezone.


Opet snijeg :-)))


MUŠKI PAROVI

Leo Šutevski i Andrija Kraljićiz HBK Max nisu imali nikakvih problema kroz cijeli turnir parova. Naši malci Dorian Cvijanović i Lino Zadravec morali su pružiti ruku boljima, nisu imali gotovo nikakve šanse protiv uigranijeg i jačeg para. Treći su bili isto tako malci, iz BK Medvedgrad Dino Ivčević i Martin Brcko. Bilo je 8 parova.
 


LINO iz Čakovca & DORIAN iz Velike Gorice

ŽENSKI PAROVI

Lucija Trgovac i Petra Rukavina iz BK Medvedgrad bile su daleko ispred konkurencije. Druge su bile Inga Sadaić i Mia Čerjan, dok su treće bile naše cure Doroteja Brkić iz BK Zagreb Maksimir i Lucija Buchberger iz BK VG.


 


Lucija Buchberger (VG) i Doroteja Brkić (ZM)


Za razliku od slika koje su ravne prilikama u Hrvatskoj, možemo reći, da je turnir uspio i da je ispunio svoja očekivanja. Zahvaljujemo se i trenerici Tanji Tei Ivanković (na slici ispod) koja je pomogla malobrojnoj ekipi VG-a i Zagreb Maksimira. Tri natjecatelja u nedjelju, tri medalje u mlađim kadetima, Dorianu dvije i po jedna curama... Mi smo više nego zadovoljni.

Stvarno oprostite na slikama, ali informativno slike su ispunile svoju namjenu. Da se primjetiti da nemamo slika sa subotnjeg turnira. Pozdrav!

 


 
 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo