Početna » ZAGREBAČKI VIKEND 2. dio - Prvenstvo Hrvatske za poletarce i kadete

ZAGREBAČKI VIKEND 2. dio - Prvenstvo Hrvatske za poletarce i kadete

 

Leda Dominić i Doroteja Brkić donijele su nam 5 medalja na
Prvenstvima Hrvatske za poletarce i kadete

Ovog smo vikenda imali PH za poletarce i kadete. Nas je najviše interesirala najmlađa skupina. Poletarci su potvrdili da su na pravom putu. Imali smo pojedinačno i parsko srebro Doroteje Brkić, pojedinačnu broncu i parsko srebro Lede Dominić, kao i bronca Josipa Meglića sa Velikogoričanom Vitom Buchbergerom. Jučerašnje srebro Ire Misir i Mateje Krlić iz VG-a odličan je rezultat što opet potvrđuje dobar rad. Za VG i ZG šest medalja među poletarcima samo je dobar pokazatelj. Jedva čekamo slijedeću Sezonu. Doroteja i Inga su izlazno godište, ali ako ste gledali finale koje su njih dvije odigrale; rezultatski na strani Inge, 19:21 (19:17) 21:16 16:21(9:5), bila je to prava drama, pravi meč pun elemenata što badmintonu daje draž i čar. Najmlađi Leda i Ivan su još dvije godine poletarci i sa velikim šansama iduće godine, a kad vidimo borbenost našeg mladog trojca Vito - Josip - Ivan, te ostalih poletaraca, imamo se čemu nadati. I još nešto što nas veseli je broj od 15 poletarki na PH. Kod kadeta Fran Galjer imao je tri zlata čime je bio najbolji pojedinac, Maja Pavlinić imala je dva zlata, kao i Luka Ban i Inga Sadaić kod poletaraca, dok je Medvedgrad pokupio najviše medalja. Rezimirali smo i klupsku Sezonu pa pogledajte. Vidimo se na parskom turniru VG Kids & Parents iduće subote 16.06.2012..

Evo zahvaljujemo roditeljima i djeci u BK "Zagreb Maksimir" što smo evo još jednu sezonu priveli kraju. Kako smo zajedničkim snagama sa BK "VG" postigli ovaj naš mali uspjeh to nam je i cijela ta priča draža. Iako bez zlata napredak je više nego očit. Zagreb Maksimir se pokrenuo krajem 2008. godine sa minitonom, dok je Velika Gorica svoj početak imala krajem 2009. godine. Iduće godine Vas očekuju nova iznenađenja, novi projekti...

Rezimirat ćemo klupsku Sezonu 2011/12. kroz nekoliko točaka:
  1. Sa suradnjom sa VG-om idemo i dalje, a ona će se manifestirati i kroz pripreme koje bi trebale biti krajem kolovoza mjeseca.
  2. Festival Badmintona u Makarskoj bio je djelić te zajedničke suradnje koju smo proširili sa Udrugom "Arka" iz Makarske.
  3. Prošle godine za Zagreb Maksimir nastupila je samo Doroteja Brkić, koja je ove godine bila sama na PH do 13. godina; dok je među poletarcima do 11. g. nastupilo 5 naših igrača.
  4. 2011. godine BK VG i ZG Maksimir imali su zajedno 2 medalje.
  5. 2012. godine Zagreb Maksimir ima 6 medalja, a VG ima 5 medalja; sveukupno 11 medalja. Bravo!
  6. Imamo prvog kategoriziranog igrača nove generacije, Dorian Cvijanović koju je osvojio parsko srebro sa Linom Zadravcem na PH za mlađe kadete.
  7. Gotovo 1/3 Zagrebačke Školske Lige čine igrači naša dva kluba, a jedino naša dva kluba ne dobivaju financijska sredstva, iako su okrenuta razvoju mlađim dobnim skupinama kroz miniton i kulturom bavljenja našim lijepim sportom kroz rekreaciju, ali i rekreaciju djece.
  8. U Meranu smo surađivali sa najjačim klubom u Hrvatskoj BK "Medvedgrad", a dolaskom Vasila Pujovskog u Hrvatsku tu suradnju ćemo još više produbiti, i ne samo sa njima kako vjerujemo da će sve to poprimiti i međunarodni oblik...
  9. Evo nakon tri i pol godine rada stvorili smo, po prvi puta, prvu ekipu kluba koja se sastoji od djece koja su godištem od 2001. do 2003. godine. U programu uvelike pomažu nešto stariji članovi kluba; Sara Šlaković, Dario Džunić i Josipa Krtić.
  10. Na Hrvatskom seniorskom ekipnom kupu za BK "Zagreb Maksimir" broncu su osvojile Sara Šlaković i Josipa Krtić.
  11. Imamo i nove dresove s kojima smo stvorili novi klupski indetitet.
  12. Na zadnjem turniru parova "roditelja i djece" koji je bio u prosincu nastupilo je 26 parova što je prekrasan podatak koji nas drži da nastavimo u istom tempu dalje. I zato veliko Hvala svim roditeljima iz ostalih klubova koji su prihvatili naš poziv na tom predbožićnom turniru!
  13. Sretni smo zbog pokrenutog partnerstva sa Medom Štedom i Erste bankom, ali i zbog pokretanja naših novina "Badminton ZG news".
  14. Pozdrav svima u klubu i svima kojima nas prate u nastojanju da produhovimo našu sportsku priču zvanu hrvatski badminton. HVALA!

Više o svemu biti će riječi u trećem broju Badminton News-a koji već duže vremena najavljujemo, ali nadam se da se nećete ljutiti što čekamo zatvaranje Sezone 2011/12.

Žao nam je što nemamo slika sa turnira. Ono što skupimo staviti ćemo u Galeriju slika Prvenstvo Hrvatske 11/13/15/17.

Sportski pozdrav!

Urednik stranice
Silvio Jurčić


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo