Početna » Komentar na napad Igora Kraljića:"0 bodova 0 rezultata..."

Komentar na napad Igora Kraljića:"0 bodova 0 rezultata..."

Prvo bi pokazao način komunikacije gospodina Igora Kraljića na svojoj web stranici i stranici Hrvatskog Badmintonskog kluba "MAX" koji govori puno toga sam po sebi:

" Kako nam je nakon sastanka prenešeno od strane Tajnika najnoviji prijepor je riješen na način VUK SIT I OVCE NA BROJU... i I i II selekcija su napravile rezultatski korak naprijed što je rezultiralo "remisom", mi zadovoljni. 1) Novo radno mjesto će preuzeti HBK"Max" (trener po izboru što nam daje autonomnost u radu i odlučivanju) 2) Silvio Jurčić će preuzeti radno mjesto koje je do sad imao HBK"Max" (II selekcija ZBS-a neobavezna za biti in)
Za nadati se da će napokon neko vrijeme biti mir u ZG odnosima. Mi, kao ni do sad, prvi sigurno nećemo počinjati sukob."


Pa navodi odluku predsjednice Saveza:

"Odlukom od 14. lipnja 2010. zbog žurnosti donosim odluku iz nadležnosti Upravnog odbora kojom Savez na osnovu novoostvarenih I. kategorija, a sukladno razgovoru s glavnim tajnikom ZŠS-a Bašićem, podnosi ZŠS-u zamolbu za otvaranje novoga trenerskog radnog mjesta od pola radnog vremena, sa stavke razvojnih programa."


"Upućen je e-mail s zahtjevom..."
prije toga gospodin traži sastanak koji se normalno nije desio, jasno nismo trebali izigravati nikakve frajere:

"Na tom sastanku se traži nazočnost: Hrvatski badmintonski klub "Max" & predstavnik ZBS-a & ZŠS
da su pravi frajeri sva trojica bi došli na sastanak u ZŠS ili bar 1 od njih - ne, kukavički će se sakriti iza Tajnika RC;
Silviju je samo do love LoL, Skorup i PZ nemaju što reći po kategorijama su pali ispod nas, Zekan u MZ ima stranog trenera."

Nama koji vodimo klub je zaista dokipjelo trpjeti podmetanja članova UO-a kojima je jedini cilj preoteti ili uništiti II selekciju:  Silvio Jurčić ima klub samo na papiru & 0 igrača s 0 osvojenih kategorija, ali sebe gura da je baš on taj domaći trener, Damir Skorup iz igre može izbaciti našu igračicu DS jedino lizanjem "oltara" i bljak smicalicama (za korist svoje kćeri IS), kolo vode Š&L Zekan (Šime Zekan i kao Tajnik HBS-a) koristeći sve svoje funkcije ne bi li se riješili konkurencije tj. nas!"


Eto ispada kao da smo u nekom ratu. Treba samo reći da ta II. selekcija do sada nije ni funkcionirala kako ostali klubovi nisu bili ukljućeni. Od 17 igraća sa popisa u selekciji su bila samo 3., sve igrači HBK"MAX". Eto to je cijela priča i trebalo je reagirati.

Što se love tiće moram samo reći da svi koji se bave sportom znaju koliko problema ima oko financiranja dvorana, turnira i priprema. U jednom trenutku; akcijom nekadašnjeg izbornika (Mladena Nedova) koji je iskoristio svoj položaj i navukao djecu u svoj klub; navlači na sebe sredstva ZBS koja je naš klub već potrošio na dvoranu i mi gubimo 40 tisuća kuna. Tko je to platio? Ma Silvio sa svojim rekreativcima i članarinama. I prije dvije godine gospodin Kraljić dobiva velika sredstva, a naš klub ništa u trenu kada imamo najviše kategoriziranih igrača u ZBS-u. Jasno bez novaca nema ni kvalitetnih rezultata, Matea Čiča odlazi u financijski sređeniji klub (BK"Medvedgrad") i tu priča prestaje. Jedan stranac košta 2500 eura, a mi za to moramo raditi desetak poslova, tko misli na lovu stranci ili mi koji godinama preživljavamo i u dugovima smo zbog profesionalnog sporta. To je tako i to je stalna borba.

Nakon svega dobro je da sam ostao u sportu. To su normalne stvari u sportu i klub napokon kreće zdravo u novi početak i onda ovakav članak Igora Kraljića. Ali akcija stvara reakciju pa eto i druge strane priče. Karol Hawel nije bio dobar makar je stvorio cijelu ovu generaciju koja sada stvara rezultate, pa gospodin Fitrijadi iz Indonezije nestaje bez riječi... HBK"Max" očito ima problem sa trenerima, tako i samnom koji nemam veze sa njima ali im je posudio Ivana Puzjaka... uzmu mi ga i opet se ljute.

Traži se od trenera da budu generali ili pukovnici. Niti sam to ja niti bi to trebalo biti. Trenerski autoritet je samo znanje. Ja se svog znanja ne bojim. Matea Čiča, Morana Esih, Vedran Ciganović, Hrvoje Kazesović, trenutno cijela reprezentacija radila je uz mene i bolje je da oni govore. Nisam trener tipa tutora; nego mentor, konzultant i pedagog. Ne derem se na djecu... eto to je moj grijeh.
BK"Zagreb maksimir" odlično se razvija; trenutno igramo Zagrebačku Ligu, djeca nam imaju od 4 do 13.g i treba ima dati prostora. Za rezultat ima vremena. Makedonac Vasil Pujovski (14.g.) član je našeg kluba i kojemu sam trener, najbolji je u ovom dijelu Europe, dobio je turnir u Izraelu, hratski kup, pobjedio cijelu englesku reprezentaciju. To nije ništa jer ni jedan naš igrač nema takav uspjeh ove godine.


 

BK"VG" već u 9 mjeseci ima 40 klinaca, a mali Dorijan Cvijanović sa 9.g. ravnopravan je sa svima do 11. U Zagrebačkoj Ligi bio je već 13, 4, 3, 2, u Čakovcu na međunarodnom turniru 6., a samo je izgubio od najboljeg Slovenca. Ima vremena i ne trebaju nam takvi napadi. Nitko nije protiv HBK"MAX", ali ne znam zašto su posvađani sa svima i misle da smo svi protiv njih. Ne znam ljudi ne razgovaraju sa mnom od nekog turnira na kojem nisam gotovo ni bio, pričaju svašta mojim prijateljima... napada će biti, ali ovaj puta bio je potreban odgovor.

Zvonimir Đurkinjak prvak Hrvatske i Dorijan Cvijanović buduća zvijezda hrvatskog badmintona.
 
Tu kategorije nisu bitne. Da bi se došlo do kategorije potrebne su godine rada. Pustite nas da radimo i biti će sve ok, ako i nešto zaradimo vraćamo to u sport.

Komentar:
Izbornik koji tu funkciju odrađuje bez plaće...
Silvio Jurčić





Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo