Početna » Meransko proljeće dalo nam je odlične rezultate

Meransko proljeće dalo nam je odlične rezultate



Rezultati turnira




Talijani slave 100. godina kluba Meran i 20. godina badmintonskog turnira

 
Inga Sadaić (11) sa dva je zlata bila najuspješnija hrvatska igračica na Međunarodnom turniru u Meranu koji se održao prošli vikend 29/30.travnja 2012. (neobično na nedjelju i ponedjeljak, u dva dana prije praznika rada). Fran Galjer u konkurenciji kadeta koja je bila i najbrojnija (15 grupa) donio je Dubrovniku pojedinačno srebro i parsko zlato sa Talijanom Philipom Pontierom, a mlađa juniorka Margarita Tolja bila je srebrna. Čestitamo Dubrovčanima koji su nakon Izraela i ovdje zasjali punim sjajem. BK Zagreb Maksimir imao je najmlađu ekipu na turniru. U novim adidas majicama i u dobrom ritmu osvojili smo dva srebra. Doroteja Brkić u pojedinačnoj konkurenciji, te u paru sa Leda Dominić (9). Ivan Gotesman prošao je grupu, a u 1/4 finalu izgubio je od kasnijeg pobjednika turnira Enrica Baronia. Ivan je kao najmlađi sudionik turnira od organizatora zaradio novi reket. Na turniru u Meranu bilo je 256 sudionika iz 9 država. Odličan turnir, odlična organizacija, a kako je u prekrasnom gradu ono što sa sigurnošću možemo reći je da dolazimo i iduće godine. Napravili smo novu galeriju slika - "Meransko proljeće" .

Ponovimo, Inga Sadaić bila je kobna za naše cure, ali nemamo prostora za ljutnju kako smo ušli u dva finala. Ne sjećam se da smo ikada sa našom najboljom generacijom u klubu Zagreb Maksimir osvojili medalju na takvom jednom natjecanju i u toj ranoj fazi. Imamo najmlađu ekipu koja je u ovom trenu dala svoj maksimum. Doroteja je osvojila medalju i u Poreču i na Donut Cupu tako da ovime potvrđuje svoj veliki potencijal. Ivan i Leda su 2003. godište i pred njima su još dvije godine igranja u istoj konkurenciji. Prati ih odlična generacija poletaraca i nema straha da neće imati konkurenciju kako bi se i dalje razvijali.

Dodajemo da je još od CRO ekipe brončanu medalju osvojio poletarac Lovro Hanžek pojedinačno i u paru sa Andrejem Šimićem, ženski par Lucija Trgovac i Petra Rukavina u kategoriji kadekinja i u juniorskoj konkurenciji Nikolina Dimić pojedinačno i u paru sa Talijankom Chiarom Consoli.

Geografski, Merano je turističko središte u Južnom Tirolu okruženo Alpama te Austrijom i Švicarskom; skijaškim centrima kao Corina d'Ampezzo, Brunico... U blizini je Innsbruck, Gardaland... i prava je šteta ne doći na takvo jedno natjecanje i uživati u takvom jednom okruženju. Merano je poznat po jabukama, vinu Meran, po hipodromu i konjičkim natjecanjima, po kajaku na divljim vodama, po zdravstvenom turizmu, wellnessu i po svojim termama. Po ljeti je pun turista i planinara. Ono što je nama odgovaralo bila je blizina našeg hostela centru i dvorani koja je bila na 15 minuta pješačenja. Za vrijeme badmintonskog turnira bio je i tradicionalni polumaraton tako da je u gradu bilo jako zanimljivo. Eto, po ovome što smo doživjeli u zadnja tri dana (28/29/30.travanj) možemo samo nadodati da se vidimo i iduće godine.

Na samo natjecanje išlo se sa autobusom u kojem su zajedno bili članovi klubova Zagreb Maksimir i Medvedgrad. Ovakva suradnja je uvijek dobrodošla.

Pozdrav!
 


POBJEDNICI TURNIRA



Leteći Ivan Gotesman (9) kao najmlađi sudionik turnira zaradio je novi reket.



Zagreb Maksimir svakim turnirom ide korak dalje; Leda Dominić (9) i Doroteja Brkić (11)


GALERIJA SLIKA



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo