Početna » Hrvatski kup u znaku Frana Galjera & Katarine Galenić; Dorian Cvijanović ponovno visoko leti

Hrvatski kup u znaku Frana Galjera & Katarine Galenić; Dorian Cvijanović ponovno visoko leti

Slike ispod ilustriraju igrački kvalitativan i kvantitativan skok hrvatskog kupa o kojem smo pričali u uvodnom tekstu. 84 igrača u četiri kategorije. Po kategorijama u muškoj i u ženskoj konkurenciji bilo je: 30 seniora, 22 mlađa kadeta, 30 kadeta i 21 junior.  Najviše je bilo igrača u muškoj konkurenciji seniora; njih 18, među kojima je bio i Vaš urednik koji je ovim turnirom uvidio da su veterani na razini našeg najboljeg 15 godišnjaka; mladog Frana Galjera iz Dubrovnika (Aedium). Razlika od 26 godina i iskustvo donijelo je konačnih 21:19 za urednika i 10 mjesto na turniru. 145 prijava u 13 natjecanja sa 84 igrača veliki je pomak za hrvatski kup.Dorian Cvijanović iz Velike Gorice dobio je u 1/2 finalu mlađih kadeta Martina Brcka (Medvedgrad) u neizvjesnom meču koji je ušao i u treći gem. Rezultat je bio 19:21, 21:12, 21:19 za Doriana. U finalu je dobio Lukšu Zlošila (Aedium) sa 21:15, 21:10. Ovo je veliki uspjeh sa Veliku Goricu kako je Dorian tek ove godine ušao u konkurenciju mlađih kadeta. Treći je bio Martin Brcko koji je dobio Toma Širokog sa 23:21, 23:21.
 

MLAĐI KADETI


Muški pojedinačno:
 1. Dorian Cvijanović
 2. Lukša Zlošilo
 3. Martin Brcko
 4. Toma Širok
 5. Dino Ivčević
Žene pojedinačno:
 1. Lucija Trgovac
 2. Petra Rukavina
 3. Inga Sadaić
 4. Mia Čerjan
 5. Doroteja Brkić
Mješoviti parovi:

Kasniji pobjednici Dino Ivčević i Inga Sadaić iz Medvedgrada u 1/2 finalu su dobili VG-ovce Doriana i Luciju Buchberger sa 13:21 21:18 21:13. U borbi za treće mjesto Lucija i Dorijan pobjedili su Doroteju Brkić iz Zagreb Maksimira i Toma Široka iz kluba Aedium iz Dubrovnika sa 13:21 21:18 21:19. Peti su bili Luka Ban i Petra Rukavina.Fran Galjer i Ivona Kozak definitivno su prva kadetska imena u pojedinačnim konkurencijama; dok u mlađim juniorima to su pojedinačno Katarina Galenić i ponovno Fran Galjer. U mješovitim parovima u kategorijama kadeta & mlađih juniora najbolji su ponovno bili Katarina Galenić i Fran Galjer. Pa pogledajmo rezultate:
 

KADETIMuški pojedinačno:
 1. Fran Galjer
 2. Borna Drvodelić
 3. Dominik Doko
 4. Dino Belas
 5. Dominik Bezić

Žene pojedinačno:
 1. Ivona Kozak
 2. Mara Vlašić
 3. Petra Caput
 4. Paula Barković
 5. Ela Trstenjak

Mješoviti parovi:
 1. Katarina Galenić/Fran Galjer
 2. Ivona Kozak/Borna Drvodelić
 3. Filip Jagar/Lea Tandara
 4. Karla Božić/Dominik Doko
 5. Paula Barković/Dominik Bezić


MLAĐI JUNIORI


Muški pojedinačno
 1. Fran Galjer
 2. Ivor Ilić
 3. Mario Barkidžija
 4. Viktor Ružić
 5. Dominik Doko
Žene pojedinačno
 1. Katarina Galenić
 2. Helena Kovač
 3. Ivona Kozak
 4. Mara Vlašić
 5. Dora Dragčević
Mješoviti parovi
 1. Katarina Galenić/Fran Galjer
 2. Dora Dragčević/Dominik Doko
 3. Jelena Novak/Viktor Ružić
 4. Helena Kovač/Patrik Sadaić
 5. Margarita Tolja/ivor Ilić
Ivan Tucaković iz Purgera dobivši Josipa Uglešića (Medvedgrad) pokazuje da je najbolji junior. Josip Uglešić ove je godine bio srebrni na Prvensvu hrvatske za seniore čime je ovaj rezultat još značajniji. Maja Pavlinić bez Andreje Žvorc & Staše Poznanović po ovom je turniru najbolja seniorka. Ipak ne zaboravimo da zadnju pobjedu protiv Maje ima Katarina Galenić koja je osvojila kadetski turnir u Luksemburgu, Slovenia Youth i turnir Hrvatskog Kupa do 17. godina, ali nije bila pojedinačno u seniorskom dijelu turnira.
 

SENIORI

Muški pojedinačno:

 1. Ivan Tucaković
 2. Josip Uglešić
 3. Filip Špoljarec
 4. Matija Hranilović
 5. Luka Vlahek


Žene pojedinačno:

 1. Maja Pavlinić
 2. Iva Šutevski
 3. Tena Tucaković
 4. Nikolina Dimić
 5. Dorotea Sutara

Muški parovi:

 1. Ivan Tucaković/Filip Špoljarec
 2. Matija Hranilović/Luka Vlahek
 3. Danijel Zadravec/Marjan Vugrinec
 4. Vilim Hafner/Matija Kraljić
 5. Vlaho Čerjan/Joško Đilović

Ženski parovi:

 1. Katarina Galenić/Lucija Vlah
 2. Maja Pavlinić/Dorotea Sutara
 3. Nikolina Dimić/Tena Tucaković
 4. Petra Caput/Margarita Tolja
 5. Lucija Zadravec/Jelena Novak

 

Prenosimo sa stranica HBS-a:


PRVI DAN
 

HK - odigrani turniri mlađih juniora i mlađih kadeta


Čakovec - Katarina Galenić (Medvedgrad 1998 Zagreb) i Fran Galjer (Aedium Dubrovnik) najuspješniji su sudionici današnjega dijela obimnog čakovečkog programa: osvojili su svoje pojedinačne konkurencije te mješoviti parski naslov kod mlađih juniora. U konkurenciji mlađih kadeta medalje su malo raspršenije, pa je pojedinačni naslov osvojio Cvijanović iz Velike Gorice dok su ostale naslovi otišli u Medvedgrad 1998, a uzeli su ih Lucija Trgovac te miks Ivčević-Sadaić. Potpuni rezultati kao i sutrašnji dio turnira dostupni su na turnirskom semaforu.DRUGI DAN

HK - drugi dan čakovečkih turnira


Čakovec - U drugom danu čakovečkog programa Hrvatskog kupa nastupili su seniori i kadeti. U seniorskom dijelu najuspješniji je Ivan Tucaković (Purger Zagreb) s dva zlata - pojedinačno i parsko sa Špoljarcem (Medvedgrad 1998 Zagreb). Žensku konkurenciju obilježile su Maja Pavlinić (HBK Max Zagreb), te par Vlah-Galenić (MZ) koje su osvojile prva mjesta.

Kod kadeta najuspješniji je Fran Galjer (Aedium Dubrovnik) naslovima u singlu i mješovitom paru s Galenić (MZ) dok je kod kadetkinja pojedinačno zlato osvojila Ivona Kozak (MZ). Potpuni poredak u privitku.
Ostale novosti:

1

1579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo