Početna » Badmintonaši Rusije i Njemačke okupirali Poreč

Badmintonaši Rusije i Njemačke okupirali Poreč

Prošlo je već pet dana od Poreča i u tom odmaku lako se može zaključiti da je turnir bio jači no svih prošlih Sezona. Može se zaključiti i po samo jednom zlatu naših, ženskog para Drvodelić/Kozak u kategoriji U-17. Na Croatian Junior-u bilo je nevjerojatnih 29 Rusa, 19 Čeha, 14 Mađara, a naših je bilo "samo" 15. Vjerujte nije ni to malo. 105 prijava na Junioru, 151 na Adria Youth-u. Odlično, možda je i turnir do 17 godina imao utjecaj na to. Statistički normalno je da u toj dobi ima najviše Hrvata (49), normala je i 26 Slovenaca,, a ono što je lijepo je to da je bilo 18 Nijemaca i 15 Bugara... i iako bez Rusa ovo natjecanje potvrđuje razloge svog postojanja. Naši singl igrači iz klubova VG i ZG okitili su se evo parskim medaljama. Zagreb Maksimir ima jednu broncu Doroteje Brkić sa Miom Čerjan, a Dorian Cvijanović iz VG-a isto tako broncu sa Lukšom Zlošilom. Hvala Dubrovačkom Aediumu što su nam omogućili da se okitimo medaljama.


Velika Njemačka ekipa sa 6 zlata, Adria Youth International;
Zlatna braća Samuel (U-13) i Noah Gnalian (U-17) definitivno su prva imena

Koliko aktivnosti imamo ovih dana sretni smo što je izvještaj uopće izašao na svjetlo dana. Prava je ludnica, a već nam slijede Zagrebačka školska Liga, Tem Slovenian International, Hrvatski Kup... moram priznati da već čekamo Božićni turnir roditelja i djece koji ćemo organizirati u Supra Sportu u Čulinečkoj! Najlakši način je prikazati događanja u slici, što je ponekad i najbolji način. Uz malo komentara i linkova imati ćete kompletniju sliku događanja.


Novooformljeni kadetski par Doroteja Brkić i Mia Čerjan (U-13)
 


Jedine naše pobjednice
ženski par
Dora Drvodelić i Ivona Kozak (U-17)
 
Istaknut ćemo rezultate naših, krenuti ćmo od kadeta ka juniorima... U ženskim parovima imali smo srebro do 13 godina hrvatsko/slovenskog para Inga Sadaić/Petra Polanc (SLO) i broncu Dubrovačko/Zagrebačkog ženskog para Doroteja Brkić/Mia Čerjan, te broncu velikogoričko/dubrovačkog muškog para Dorijan Cvijanović/Lukša Zlošilo. Zatim srebro među kadetima; muškog para Belas/Doko iz Medvedgrada, broncu kadeta HBK Max-a - mješovitog para Jagar/Tandara i muškog para Leo Šutevski/ PatrikTorbarina. Do 17 godina bili smo najuspješniji; uz već spomenuto zlato Drvodelić/Kozak imali smo pojedinačno srebro Dubrovčanke Margarite Tolje (Aedium) uz bronce Ivone Kozak i Dore Drvodelić, kao i srebro muškog para Ivor Ilić i Fran Galjer. Mara Vlašić (Aedium) bila je brončana u mješovitim parovima sa Danielom Nikolovim. Među juniorima na Croatian Junior internationalu imali smo tri bronce: pojedinačnu Maje Pavlinić, Ivana Tucakovića i Filipa Špoljareca u muškom paru, te Lucije Vlah i Filipa Špoljareca u mješovitim parovima. Sveukupno gledajući puno više parskih medalja.
 

Rezultati Adria Youth Internationala 2012Bugarski trener Stanimir Boitchinov

Ovo veliko natjecanje bila je dobra prilika da se okupi novi Upravni Odbor HBS-a kojmu je to bila već druga sjednica. Ono što možda treba izdvojiti bilo je to da će se Hrvatska priključiti Balkanskoj Federaciji što smatramo pozitivnim kako su tamo Bugarska i Turska koje dosta sredstava ulažu u badminton, pogotovo mislimo tu na Tursku. Treba reći da je Prvakinja Europe do 17 godina Bugarka Stefani Stoeva čiji je trener bio također u Poreču. Nažalost loša vijest je da više ne rade zajedno kako je Stefi otišla u Sofiju kod Guntera Hubera (trenutno trener Bugarske reprezentacije, bio je trener Juniorske reprezentacije Njemačke koja je poharala Europu, te trener kanadske reprezentacije i olimpijke Ann Rice koja je također ušla u trenerske vode), a Stanimir Boitchinov radi u Haskovu.
 


Ekipa novoosnovanog Badminton Kluba "Buzet";Najbolja juniorska trojka:

ZLATO
Adam Mendrek (CZE)
Nama jako dobro poznat iz Friedrichshafena i Merana
SREBRO
Jaromir Janaček (CZE)
BRONCA
Mitja Šemrov (SLO)
&
Dominik Stipsits (AUT)

Ostale junorske pobjednike pogledajte na tournamentsoftwareu


GALERIJA SLIKAEkipa Velike Gorice sa jednom broncom u PorečuOstale novosti:

1

1579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo