Početna » Badmintonaši Rusije i Njemačke okupirali Poreč

Badmintonaši Rusije i Njemačke okupirali Poreč

Prošlo je već pet dana od Poreča i u tom odmaku lako se može zaključiti da je turnir bio jači no svih prošlih Sezona. Može se zaključiti i po samo jednom zlatu naših, ženskog para Drvodelić/Kozak u kategoriji U-17. Na Croatian Junior-u bilo je nevjerojatnih 29 Rusa, 19 Čeha, 14 Mađara, a naših je bilo "samo" 15. Vjerujte nije ni to malo. 105 prijava na Junioru, 151 na Adria Youth-u. Odlično, možda je i turnir do 17 godina imao utjecaj na to. Statistički normalno je da u toj dobi ima najviše Hrvata (49), normala je i 26 Slovenaca,, a ono što je lijepo je to da je bilo 18 Nijemaca i 15 Bugara... i iako bez Rusa ovo natjecanje potvrđuje razloge svog postojanja. Naši singl igrači iz klubova VG i ZG okitili su se evo parskim medaljama. Zagreb Maksimir ima jednu broncu Doroteje Brkić sa Miom Čerjan, a Dorian Cvijanović iz VG-a isto tako broncu sa Lukšom Zlošilom. Hvala Dubrovačkom Aediumu što su nam omogućili da se okitimo medaljama.


Velika Njemačka ekipa sa 6 zlata, Adria Youth International;
Zlatna braća Samuel (U-13) i Noah Gnalian (U-17) definitivno su prva imena

Koliko aktivnosti imamo ovih dana sretni smo što je izvještaj uopće izašao na svjetlo dana. Prava je ludnica, a već nam slijede Zagrebačka školska Liga, Tem Slovenian International, Hrvatski Kup... moram priznati da već čekamo Božićni turnir roditelja i djece koji ćemo organizirati u Supra Sportu u Čulinečkoj! Najlakši način je prikazati događanja u slici, što je ponekad i najbolji način. Uz malo komentara i linkova imati ćete kompletniju sliku događanja.


Novooformljeni kadetski par Doroteja Brkić i Mia Čerjan (U-13)
 


Jedine naše pobjednice
ženski par
Dora Drvodelić i Ivona Kozak (U-17)
 
Istaknut ćemo rezultate naših, krenuti ćmo od kadeta ka juniorima... U ženskim parovima imali smo srebro do 13 godina hrvatsko/slovenskog para Inga Sadaić/Petra Polanc (SLO) i broncu Dubrovačko/Zagrebačkog ženskog para Doroteja Brkić/Mia Čerjan, te broncu velikogoričko/dubrovačkog muškog para Dorijan Cvijanović/Lukša Zlošilo. Zatim srebro među kadetima; muškog para Belas/Doko iz Medvedgrada, broncu kadeta HBK Max-a - mješovitog para Jagar/Tandara i muškog para Leo Šutevski/ PatrikTorbarina. Do 17 godina bili smo najuspješniji; uz već spomenuto zlato Drvodelić/Kozak imali smo pojedinačno srebro Dubrovčanke Margarite Tolje (Aedium) uz bronce Ivone Kozak i Dore Drvodelić, kao i srebro muškog para Ivor Ilić i Fran Galjer. Mara Vlašić (Aedium) bila je brončana u mješovitim parovima sa Danielom Nikolovim. Među juniorima na Croatian Junior internationalu imali smo tri bronce: pojedinačnu Maje Pavlinić, Ivana Tucakovića i Filipa Špoljareca u muškom paru, te Lucije Vlah i Filipa Špoljareca u mješovitim parovima. Sveukupno gledajući puno više parskih medalja.
 

Rezultati Adria Youth Internationala 2012



Bugarski trener Stanimir Boitchinov

Ovo veliko natjecanje bila je dobra prilika da se okupi novi Upravni Odbor HBS-a kojmu je to bila već druga sjednica. Ono što možda treba izdvojiti bilo je to da će se Hrvatska priključiti Balkanskoj Federaciji što smatramo pozitivnim kako su tamo Bugarska i Turska koje dosta sredstava ulažu u badminton, pogotovo mislimo tu na Tursku. Treba reći da je Prvakinja Europe do 17 godina Bugarka Stefani Stoeva čiji je trener bio također u Poreču. Nažalost loša vijest je da više ne rade zajedno kako je Stefi otišla u Sofiju kod Guntera Hubera (trenutno trener Bugarske reprezentacije, bio je trener Juniorske reprezentacije Njemačke koja je poharala Europu, te trener kanadske reprezentacije i olimpijke Ann Rice koja je također ušla u trenerske vode), a Stanimir Boitchinov radi u Haskovu.
 


Ekipa novoosnovanog Badminton Kluba "Buzet";



Najbolja juniorska trojka:

ZLATO
Adam Mendrek (CZE)
Nama jako dobro poznat iz Friedrichshafena i Merana
SREBRO
Jaromir Janaček (CZE)
BRONCA
Mitja Šemrov (SLO)
&
Dominik Stipsits (AUT)

Ostale junorske pobjednike pogledajte na tournamentsoftwareu


GALERIJA SLIKA



Ekipa Velike Gorice sa jednom broncom u Poreču



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo