Početna » 20 ekipa na "ARKA Yonex Openu" u Makarskoj - Dubrovnik 1 prvi

20 ekipa na "ARKA Yonex Openu" u Makarskoj - Dubrovnik 1 prvi

Turnir je počeo u subotu 04.12.2010 u 14h30 u velikoj sportskoj dvorani u Makarskoj koja je sagrađena prošle godine. Igralo se na 9 terena. Ekipe su igrale dvokružni kup sistem sa razigravanjem, a da bi ekipa dobila meč morala je imati tri pobjede. Dva singla, par & eventualno još dva singla princip je Davis Cupa u tenisu. Svaka ekipa mogla je imati minimalno dva igrača.

Dubrovnik i Makarska imali su po 5 ekipa, Zadar je došao sa 4 ekipe, Split 3, Metković sa 2 i sa jednom ekipom pojavio se Široki Brijeg. Ukupno 20 ekipa rekordan je broj na nekom ekipnom natjecanju u Hrvatskoj, nakon 16 ekipa na Badminton Caffeu prije dva tjedna u V. Gorici možemo reći da se ekipni badminton budi. Vjerujemo da će Dalmacija probuditi Hrvatsku. Matko Milunović jedan je od pokretača badmintona u Makarskoj, organizator je "Arka Yonex Open" turnira, a on sam vjeruje da će Makarska biti centar badmintona u regiji. Inicijativa za povezivanje klubova u Dalmaciji krenula je od Vlahe Zlošila iz Dubrovnika koji je već organizirao prvi turnir "Dalmatinske lige", a jučerašnji turnir poklopio se za željama Badmintonskog Kluba "Arka" da se organizira upravo jedno takvo natjecanje u Makarskoj.

Vlaho Zlošilo i Matko Milunović
 
Moramo pohvaliti organizatore za nagrade i domjenak nakon turnira, zatim Badmintonski Klub Mangan iz Dubrovnika sa Vlahom Zlošilom i Ratkom Galjerom na velikoj pomoći pri organizaciji te što su učinili turnir jačim i zanimljivim. Zahvaljujemo svim klubovima u Dalmaciji i klubu iz Širokog Brijega što su podržali ovo natjecanje, te sponzorima turnira "Yonexu".

Turnir je bio skup generacija.
 
Najboljom se ekipom pokazala ekipa Dubrovnik 1, u sastavu Fran Galjer i Joško Đilović, koja je u finalu dobila Split 1 (Mate Dvornik, Luka Kašljević, Martin Jurić) rezultatom 3:1. Treće je mjesto osvojila ekipa Split 3 (Boris Kašljević i Ivica Vuknić) ispred Širokog Brijega (Mario Leto, Josip Ivanković i Robert Majić).

Rezultati:
  1. Dubrovnik 1
  2. Split 1
  3. Split 3
  4. Široki Brijeg
  5. 5-6 Split 2, Dubrovnik 3; 7-8 Makarska 1, Metković 1; 9-10 Zadar 2, Makarska 2; 11-12 Dubrovnik 2 i 5; 13-14 Dubrovnik 4, Zadar 1; 15-16 Zadar 3, Makarska 3; 17 Metković 2; 18 Makarska 4; 19 Zadar 4; 20 Makarska 5.

 
U Makarskoj se sa badmintonom krenulo još prošle godine. Matko Milunović okupio je ekipu koja je sada okosnica kluba. Baza kluba je napravljena sa 27 badmintonaša od kojih su 24 žene, plus desetoro djece koje vodi Kristina Jović. Potrebno je reći da su gotovo svi došli iz drugi sportova. Matko je bio vrhunski trener u vaterpolu koji je radio 18 godina u Njemačkoj gdje se i upoznao sa čarima badmintona. Jure Radić tenisač koji je na neki način povezan sa Yonexom jedan je od tenisača koji je zavolio badminton i uključio se u rad kluba. Jasna, Marela, Kike, Marijana, Monika, Dubravka, Antonia, Željko... odlična su ekipa za koju vjerujem da će dati maksimum za probitak badmintona u gradu. Imaju dvije grupe sa po pet termina i desetak djece. Odlično!


Jasna, Kiki, Matko, Silvio, Antonija, Đina i Kike

Osim turnira, u petak i nedjelju imali smo kratki tečaj badmintona koji je vodio vaš urednik te izbornik seniora Silvio Jurčić. Vjerujte iznenađeni smo badmintonskom razinom viđenom na trenigu, a ono što je najbitnije, sa velikim potencijalom za napredak.
Entuzijazam i optimizam, uzajamna pomoć & suradnja, želja za razvojem, badmintonski centri... putevi su kojima trebamo težiti. Ako neznate u Dubrovniku se već dva tjedna ne trenira jer im je dvorana pod vodom, Dubrovnik ima odličnu djecu i odličnog trenera, ali dvorane su im kroničan problem i žalosno je kako takav jedan klub nema nikakvu pomoć od grada. Klubovima treba podrška, zajedničkim akcijama podići ćemo cjelokupnu razinu badmintona, automatski sa zdravom konkurencijom diči će se i sami klubovi. Ono što smo vidjeli u Makarskoj budi optimizam. Velika Gorica, sada Makarska, neki dan je osnovan BK "Koprivnica", osniva se klub u Dugom Selu, nadamo se da Hrvatska neće biti samo Zagreb. Trenutno imamo samo jedan vrhunski klub BK "Medvedgrad" & nekoliko seniora, te se nadamo da se to više neće ponoviti. Ako nećemo raditi zajedno što je bio do sada slučaj, ako se Savez svodi na jednog čovjeka, ako će nas voditi sebičnost i ljubomora nećemo daleko stići. Makarska nam je pokazala dobar primjer.

Galeriju slika Dalmacija - dalmatinska liga.

Nadamo se skorom viđenju!



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo