Početna » Vijesti iz BWF-a - najava prvog milijunskog turnira; rekapitulacija BWF Superserije...

Vijesti iz BWF-a - najava prvog milijunskog turnira; rekapitulacija BWF Superserije...

Prije događanja iz BWF-a i rekapitulacije Super Serije u 2010 naveli bi vijest sa nacionalnog portala koja glasi:"Naši kvalifikanti za Svjetsko prvenstvo (23-29.kolovoz). Badmintonska svjetska federacija objavila je popis igrača koju su se - sukladno svome položaju na svjetskoj jakostoj ljestvici - kvalificirali za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se krajem kolovoza igra u Parizu.
Sa zadovoljstvom bilježimo da su dva naša para - Đurkinjak i Hoelbling, te Đurkinjak i Poznanović - ušli među 48 odabranih u svojoj konkurenciji. Sad kad je prvi cilj ostvaren, nadamo se i drugome: prvoj pobjedi hrvatskih predstavnika na SP-u. Mnogo toga ovisit će, dakako, i o ždrijebu koji je zakazan za 10. kolovoza."
Ovaj podebljani navod nije točan jer su 1999.g. na SP u Copenhagenu Andrea i Silvio Jurčić ušli u treće kolo svjetskog prvenstva pobjedom u drugom kolu nad Jamajkom.

Novosti iz BWF-a:

1. Medijska najava iz BWF-a "Korea Open" stvara povijest, a India dobiva turnir Super Serije (22.svibanj 2010)


Badminton World Federation najavila je domaćine BWF Super Serije za sezone 2011-2013 i po prvi puta najavila turnir sa nagradnim fondom većim od miliun USD.

Predsjednik BWF-a Dr. Kang Young Joong isto tako  je najavio da će svi krugovi Super Series sve zajedno imati nagradni fond od 4.7 miliuna USD, što je značajno povećanje od sezone 2010 kada je ukupni nagradni fond bio 3.3 miliuna USD-a.

“BWF ima veliki broj interesenata među svojim članicama za krugove Super Serije”, rekao je  Dr. Kang poslije sastanka BWF Council u Kuala Lumpuru. Isto tako rekao je da nas čeka svijetlija budućnost kada se gleda u smjeru TV pokrivenost i zainteresiranost sponzora za badminton.

12 domaćina kruga Super Serije za sezone 2011-2013 su: Danska, Engleska, Francuska, Hong Kong, Indija, Indonezija, Japan, Koreja, Malezija, Singapur i Kina koja će biti domaćin dva puta .

Od 17 prijavljenih izabrana su 12 turnira Super Serije, a 5 će biti izabrano za turnire Premier Serije, među kojima Koreja nudi nagradni fond od 1.2 milijuna USD, a sljedeći po veličini biti će "Indonesia Open" sa 600 tisuća USD. Slijedeća tri turnira Premier Serije su: "Denmark Open", "All England Championships" i "China Open" - s minimalnim nagradnim fondom od 350 tisuća USD-a za svaki turnir. Turnire Premier Super Serije slobodno možemo nazvati badmintonski "Grand Slam."


I već slijedi najava Adriana Christia direktor engleske federacije "BE" koji je rekao da će unutar tri godine "All England" povećati svoj nagradnio fond na 1.1 miiuna USD i vjeruje da će novi format biti od koristii sportu u Ujedinjenom Kraljevstvu, te da će Super Seriji dati globalni status.

BWF Super Series; serija je trunira koja traje od 2007 i koja je povećala popularnost badmintonu, ali i povećala TV gledanost. Nagradni fondovi bili su uglavnom 200 tisuća USD tako da je to ovo svakako značajno povećanje.

2. Nagrada BWF-a za 2009 - Chong Wei & Yihan (09.svibanj 2010)

Malezijac Lee Chong Wei i kineskinja Wang Yihan okrunjeni su od strane Badminton World Federation (BWF) igračem i igračicom svijeta za 2009 godine u glavnom gradu Malezije Kuala Lumpuru (Malezija). Oboje pojedinačno broj jedan u 2009.

Ova nagrada se poklopila sa Proton BWF Thomas & Uber Cup-om 2010 koji se održavao u Kuala Lumpuru. Pogledajte vijest sa naše stranice Thomas & Uber Cup.

“BWF je dolučio tu nagradu dati Lee Chong Wei i Wang Yihan za konstantnost u postignućima 2009. Chong Wei je zadržao bropj 1 poziciju kroz cijelu godinu dok se Wang Yihan popela sa 18 pozicije koju je imala na početku godine”; rekao je Thomas Lund, BWF Chief Operating Officer. Chong Wei (28) stao je na poziciju svjetskog broj 1 od 21.kolovoza 2008.

Prošlu je godinu počeo sa pet pobjeda na turnirima Super Serije. Bio je drugi u Južnoj Koreji i drugi na All England-u i na kraju godine dobio je Yonex-Sunrise BWF World Super Series Finale. Yihan koja je rođena u Shanghai-ju 18.siječnja 1988. dobila je All England i Swiss Open što ju je izbacilo među deset na svijetu već u travnju. Kasnije je još dobila Japan Open, French Open, Hong Kong i na kraju bila druga na Denmark Open.

Tailanđanka Ratchanok Inthanon isto tako je proglašena za "BWF Most Promising Player" u 2009 za "Eddie Choong trophy". Ratchanok je 2009.g. dobila titulu najbolje juniorke svijeta i koja je prvenstvo osvojila samo sa 14.g. te bila je srebrna na JI Azijskim Igrama.

3."SUPER SERIES 2011-2013: BWF izabrala TSA & ESG"
26.travanj. 2010


The Badminton World Federation (BWF) objavila je da je izabrala Total Sports Asia (TSA) i Enterprise Sports Group (ESG) kao Medijsku i Sponzorku Agenciju za drugu BWF World Super Series (2011 – 2013).

BWF World Super Series sa 12 turnira u kojima igraju najboljih 32 igrača u svih 5 disciplina. Na kraju je Masters Finals za svaku disciplinu “best of the best” nakon 12 turnira.


4. BWF WORLD CHAMPIONSHIPS 2011: Badminton England spremna je zarolati crveni tepih na svjetskoj badmintonskoj sceni (Svjetsko  Prvenstvo 2011 & OI 2012) - 21.travanj.2010

The Badminton World Federation proglasila je da će se slijedeće  BWF World Championships 2011 održati u Londonu, čime će ponuditi svojim fanovima u Engleskoj top svjetske igrače i godinu dana prije održavanja Olimpijskih Igari u Londonu 2012.g..

Badminton England je organizator BWF World Championship-a koje će se igrati u Wembley Arena od 8 -14.kolovoza.2011.
BE također je organizator najorganiziranijeg turnira na svijetu - All England i u BWF-u vjeruju da će isto tako biti sa organizacijom BWF World Championship-a. Kina je na tom natjecanju najuspješnija zemlja sa 49 titula od 1977 (bez 2010).

Očekuje se puno od Nathan Robertson i Anthony Clark u muškim parovima i od engleskih talenata kao što su Rajiv Ouseph i Andrew Smith. Engleska je osvojila jedno zlato i dva srebra na svjetskom prvenstvu 2006. u Madridu. Nathan Robertsonom i Gail Emms osigurali su zlato te godine. BWF World Championships ove će se godine igrati u kolovoza u Parizu.

Badminton England organizirala je Yonex European Badminton Championships u Manchesteru i vjeruju da je opravo to bila dobra priprema za WC 2011 i OI 2012.

5. Bimantara Cup - Juniorsko svjetsko prvenstvo

Dvije godine za redom svjetska juniorska prvakinja bila je Indijka Saina Nehwal trenutno šesta na seniorskoj rang listi. Ove godine glavna zvijezda bio je sedamnaestogodišnji Danac Viktor Axelsen koji je u finalu dobio predstavnika Koreje Ji Wook Kang 21:19 21:10. Viktor je u 1/4 finalu dobio prvog nositelja Kineza Huaug Yuxianga 21:12 11:21 21:16 što mu je bila odlučujuča pobjeda za naslov.
Pogledajte www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx.

Petnaestogodišnja Tajlanđanka Ratchanok Intanon koja je dobila u finalu Misaki Matsutomo iz Japana sa rezultatom 21:13 16:21 21:10 pravo je čudo od djeteta. Carolina Marin stigla je do 1/4 finala, a treba reći i da su dvije Japanke bile u 1/2 finalu.
pogledajte www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx.

Isto tako je i Bao Yixin iz Kine jedna od najvećih nada svjetskog badmintona koja je na ovom prvenstvu osvojila ženske i mješovite parove. Ove godine punih ruku se vrača u Kinu što prošle godine nije bio slučaj i samo su je mogle zaustaviti sunarodnjakinje Tang Jinhau / Xia Huan. Bao i njena partnerica Ou Dongni naučile su lekciju iz predhodnih mečeva te relativno lagano dobile finalni meč sa  21:13 21:18.

Bao Yixin & Liu Cheng dobili su mješovite parove protiv Koreanaca Ji Wook KANGA & Hye In CHOI sa 21-15, 21-15. Pogledajte www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx.

Treću titulu zaredom u muškim parovima osigurali su Maležani sa Yao Han Ow-om koji je prošle godine dobio prvenstvo sa Chooi Kah Ming-om, a sada je zlato osigurao sa Yew Hong Kheng-om. Dobili su sunarodnjake Nelson Heg Wei Keat/Teo Ee Yi vrlo lako sa 21:18 21:15. Pogledajte www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx.


6. World Junior Championships; SUHANDINATA CUP 2010 : Kina ponovo pobjednik.
2.travanj.2010


Kina je uspješno obranila Suhandinata Cup pobjedivši J. Koreju 3:0 u CODE Dome, Guadalajara, Mexico.

Malezija je uhvatila broncu pobjedivši Indoneziju 3-2 u odlučujućem meču sa Shevon Lai-Yang Li Lian u trećem gemu protiv Nurbeta Kwanrico-Aulia Putri Darajat. Što se Europe tiče, Danska je bila šesta, Engleska deseta, a Njemačka 12.

U prvom meču finala kineski mješoviti par Liu Cheng i Bao Yixin J. dobio je Koreance Kang Ji Wook-Seung Il Choi rezultatom 15:21 21:17 21:19.
Kina koja je dobila jednom od sedam puta nije htjela da se povijest ponovi, a zanimljivoje da je ta jedina pobjeda bila 2006. u J. Koreji. Huaug Yuxiang povečao je rezultat na 2:0 za Kinu pobjedom nad Lee Hong Je 17:21 21:16 21:14.
Kineskinja Suo Di koja je vratila titulu azijske juniorske šampionke donijela je Kinezima zadnji poen protiv Park Ko Wonn rezultatom 21:15 21:13 .

Konačni rezultati: 1 Kina, 2 Južna Korea, 3 Malezija, 4 Indonezia, 5 Japan, 6 Danska, 7 Kineski Taipeh, 8 Tajland, 9 India, 10 Engleska, 11 Hong Kong, 12 Njemačka, 13 Francuska, 14 Nizozemska, 15 Singapur, 16 Kanada, 17 Turska, 18 Peru, 19 Austria, 20 USA, 21 Meksiko, 22 Puerto Rico, 23 Južna Afrika, 24 Dominikanska Republika.

Pogledajte rezultate finalnih mečeva www.tournamentsoftware.com/sport/teammatch.aspx.

7.  REKAPITULACIJA BWF Badminton Super Serije

Prije nadolazećeg lipnja mjeseca u kojem nas očekuju turniri Super serije u Singapuru i Indoneziji napravili smo kratak pregled dosadašnjih turnira.

WILSON SWISS OPEN 2010: razočarani Koo/Tan, Kina je uzela tri zlata (22.ožujak.2010)

Koreja i Kina jedini su pobjednici WILSON Swiss Opena koji se održavao u Basel-u. Kina je uhvatila tri zlata, i to u oba singla i u ženskim parovima.

Koreja je osvojila muške parove sa Ko Sung Hyun-Yoo Yeon Seong koji su po prvi puta osvojili turnir Super Serije & mješovite parove. Ko-Yoo pobjedili su svjetski No 1 Koo Kien Keat-Tan Boon Heong iz Malaysia u dva gema 21:18, 21:16. Maležani su propustili vodstvo od 13:6. Ko-Yoo koji nisu bili nositelji dobili su impresivnim nizom pobjedivši srebrne sa svjetskog prvenstva Jung Jae Sung-Lee Yong Dae i pobjednike All England-a Lars Paaskea i Jonasa Rasmussena. Nakon poraza u prvom kolu na All England-u malezijski muški par Koo/Tan tražio je treći naslov na Swisu i povratak na pobjedničko postolje, ali im Koreanci nisu to dozvolili.

Koreanci su drugo zlato osvojili u mješovitim parovima sa mixom Lee Yong Dae-Lee Hyo Jung koji su ujedno i olimpijski pobjednici iz 2008. Dobili su također Koreance Shin Baek Cheol-Yoo Hyun Young rezultatom 21:14 21:18.
U muškom singlu Chen Jin bio je bolji od mladog Chen Long-a što je prva titula ove godine (12:21 21:15 21:17).

Kineskinja Wang Shixian kao 6 nositeljica dobila je sunarodnjakinju Jiang Yanjiao(2). U ženskim parovima Du Jing-Tian Qing igrale su protiv Japanki Miyuki Maeda-Satoko Suetsuna. Wang Shixian je dobila sa 21:15 21:19 dok su Du Jing-Tian Qing dobile rezultatom 21:16, 21:13.

Pogledajte 100. All England , a isto tako rubriku pod zanimljivostima na našoj stranici o Super Seriji 2010.
Rezultati Proton Malaysia Opena www.tournamentsoftware.com .
Rezultati Korea Opena www.tournamentsoftware.com.

Rekapitulacija pobjednika Super Serije:

turniri MS LS MD LD MIX
Korea open Lee Chong Wei
(MAL)
Shixian Wang
(CHN)

Jae Sung Jung
Yong Dae Lee
(KOR)
Shu Cheng
Junlel Zhao
(CHN)

 
Hanbin He
Yang Yu
(CHN)
Proton Malaysia Open
Lee Chong Wei
(MAL)

Xin Wang
(CHN)
 Kean Keat Koo
Boon Heong Tan
(MAL)
 Jing Du
Yang Yu
(CHN)
 Jiaming Tao
Yawen Zhao
(CHN)
All England  Lee Chong Wei
(MAL)
 Tine Rasmussen
(DEN)

Lars Paske
Jonas Rasmussen
(DEN)
 Du Jing
Yu Yang
(CHN)
 Nan Zhang
Yunlei Zhao
(CHN)

 
Swis Open  Chen Jin
(CHN)
 Shixian Wang
(CHN)
 Ko Sung Hyun
Joo Jeon Seong
(KOR)

Du Jing
Tian Qing
(CHN)


Lee Yong Dae
Lee Hyo Jung
(KOR)


8. Europsko Prvenstvo 2010.(travanj)

Manchester
- Četiri zlata Dancima, od toga dva u međusobnim finalima, zaključak su Europskoga prvenstva 2010. Peter Gade uzeo je peto uzastopno zlato i time se upisao u povijest europskoga badmintona, u kojoj će - kako kažu na stranicama Badminton Europe taj pothvat teško tko nadmašiti. Evo popisa prvaka, a kao zanimljivost navodimo da je u finalnim mečevima jedino Njemica Schenk bila izvan kruga prvih i drugih nositelja turnira:

M: Peter Gade (Danska)
Ž: Tine Rasmussen (Danska)
MM: Paaske-Rassmussen (Danska)
ŽŽ: Sorokina-Vislova (Rusija)
MŽ: Laybourn-Rytter Juhl (Danska)


9. Rang Lista BWF-a

I na kraju pokazatelj zadnjih rezultata je svjetska rang lista. Zasluženo prvi je Lee Chong Wei nakon pobjeda u Koreji, u Maleziji, na All Englandu i Švicarskoj. Link na rang listu BWF-a www.tournamentsoftware.com/ranking/ranking.aspx i na rang listu Super Serije bwf.tournamentsoftware.com/ranking/ranking.aspx. Usporedba "Head to head" između Lee Chong Wei-a & Lin Dana daje sasvim neku drugu sliku bwf.tournamentsoftware.com/ranking/headtohead.aspx.





Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo