Početna » European Club Championship 2009 & Yonex Sunrise Malesia Open Grand Prix

European Club Championship 2009 & Yonex Sunrise Malesia Open Grand Prix

A) European Club Championship 2009 (Sofia)

Favorit Ramenskoe (RUS) u finalu su dobili Francuski klub Issy Les Moulineaux sa 4:2, a četvrti poen im je donjela Tatjana Bibik koju smo mogli vidjeti na zadnjem Croatian Internationalu. Za klub još igraju Kamila Augustyn (POL), Alexander Nikolaenko, Elena Prus (UKR), Andrey Ashmarin, Vladimir Ivanov, Valeriy Atrashchenkov (UKR), Ksenia Polikarpova.
U polufinalu su imali težak posao proći Primorye Vladivostok koje je dobilo Danski klub Skalskor-Slagelse, rezultat sam po sebi govori 4:3. Da je Danski klub došao u najjačem sastavu sa Peterom Gadeom, Tony Gunawanom, Annastasiom Ruskikh teško da bi doživjeli poraz.
Zanimljivo da je  Favorit-Ramenskoe u grupi imao i jedan poraz (4:3) od kasnijih polufinalista Španjolskog kluba Soderinsa Rinconada i za koje igra nama dobro poznati Richard Vaughan. Na turniru je igrao i Makedonski klub INEX - Skopje za kojeg igra Vasil Pujovski. Kretanje rezultate pogledajtne na stranici rezultati . 

B) Yonex Sunrise Malesia Open Grand Prix (Jahor Baru)

Mješoviti par Zhen Bo i Ma Jin imaju nevjerovatan niz od 20 pobjeda.

Ono što je bitno reć da Kina ima mlađu generaciju koja je već ravnopravna i opasna seniorima što ovaj turnir vrlo dobro pokazuje. Taufik Hidayat je u prvom kolu izgubio od Svjetskog Juniorskog Prvaka Chen Longa (20) koji je pripadnik te mlađe generacije i koji je došao do finala. Chen Long je izgubio od Lee Chon Wei-a 21:16 21:9 što nije iznenađenje, iako je na India Openu prije mjesec dana dobio LCW već u prvom kolu kao i sada Taufika.

Devetnaestogodišnja Wang Zhixian senzacionalna je pobjednica turnira, a prvu međunarodnu pobjedu je izborila nad sunarodnjakinjom Wang Xin rezultatom 21-16, 18-21, 21-10. Obe su bile kvalifikantice i članice tvz. "back-up" Kineske vrste, a trener joj je Han Jingna bivši nacionalni igrač i član pobjedničkog tima iz 1998 na Uber Cup-u, a zanimljivo je da zajedno rade tek 6 mjeseci.
Zhixian je prva među devet pripadnica Kineske vrste - "Women"s singles back-up squad" koja je dobila neko međunarodno prvenstvo. Sve se spremaju za nadolazeće Azijsko i Svjetsko Juniorsko Prvenstvo. Slijedeći im je turnir Philippines Open.

Malezijci su dobili muški singl i muške parove, Lee Chon Wei te Koo Kien Keat-Tan Boon Heong. Treći pobjednici za Kineze su ženski par Ma Jin i Wang Xiaoli koje su dobile Malezijke sa 21:9 21:11.




Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo