Početna » zanimljivosti » sportske teme

sportske teme

Sport je u Antici imao dva značenja:
  1. škola ljepote, snage i hrabrosti
  2. odgoj usklađivanja oblika, vojne pripreme, razvoj fizičke snage te kulturnih, etičkih i vjerskih elemenata.
U grčkoj religiji sport je imao istu ulogu kao i kiparstvo, koje, ne bez razloga često prikazuje gole atletičare, a bio je izraz tipično životinjske snage, sposobnosti i kvalitete, kojim su se bogovi mogli zabaviti, ali glavni je cilj bila upravo zabava.

Fenomen Ćire Blaževića, najveći motivator svih vremena. Najbolji od svih trenera, sjetite se madonine krivulje te moći prilagodbe. Kada je 1998. na Svjetskom Prvenstvu u Francuskoj rekao da smo najbolji na svijetu nitko mu nije vjerovao. Na kraju smo svi bili nezadovoljni trećim mjestom, zakazao je najbolji Zvone Boban. Ono što je najbitnije morate vjerovati u uspjeh inače profesionalni sport nema smisla. BiH reprezentacija danas sa Ćirom izgleda jako opasno, prozvan je "bosanskim carem".


Dennis Rodman NBA star, zabavljač svakako, sportaš možda ne na način kako živi, ali pogledajte brzinu, eksplozivnost, uvijek na pravom mjestu, najbolji skakač NBA-a, maksimalan, požrtvovan, fleksibilan; ponekad si pomislite da njemu šut nije ni trebao, svakako svoj. Možda bi i nama u badminton Europi trebao jedan takav koji bi parirao azijskim igračima, trenutno ga nema na vidiku. Pogledajte Dennis Rodman mix i sve će vam biti jasno Rodman mix.

Triatlon je nastao na Hawajma 1978.g. kada se grupa marinaca nije mogla složiti koje je natjecanje najteže, klasičan maraton u Honoluluu, jednodnevna biciklistička utrka od 180 km i plivačko natjecanje od 3.9 km. Da bi dobili odgovor odlučili su spojiti sva tri natjecanja. Prvo vrijeme je bilo 11h46m58s, 1994. prvo vrijeme bilo je 8h7m45s što je i danas vrhunsko vrijeme. Nakon što se triatlon prilagodio rekreativcima nastao je pravi boom triatlona u svijetu, pa tako postoji više disciplina:
  1. "Sprint triatlon" ili mali triatlon (500m plivanje - 20 km bicikl - 5 km trčanje)
  2. Olimpijski triatlon (1.5 km - 40 km - 10 km)
  3. Srednji (2.5 km - 80 km - 20 km)
  4. Ironman (4 km - 180km - 42km).
Pogledajte ironman.com.


1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo