Igrački kutak

 " In badminton, we do not run, we walk"
                                                  Yap Kim Hock

...skip, shuffle, bounce, GLIDE, chasse step, lunge... footwork je stvarno broj jedan element u badmintonu koji se obično trenira kao shadow i u kombinaciji sa multishuttle-om... skokovi se koriste u iskoracima, kod rotacija tijela, kod jump smasha, kod PLM-a ili start jumpu o čemu bi se dalo puno razgovarati jer ima više načina kako startati... meni se osobno sviđa stil Taufika Hidayata, kao trener ostavio bi ovo na raspravu...

Lin Dana (Super Dan) i Taufika Hidayat (Golden boy, Fik) obilježili su ovo stoljeće, zvijezde su kojima se priklanjaju mnogi, imaju svoje fun klubove, rade se razlike između njih. Obojca temperamentni , Lin Dan ubojitog smasha i napada, precizan i brz, sa stalnim pritiskom na protivnika: dok Taufik nam zna biti draži, odličan kad to treba biti, kad je spreman vrlo opasan, pun je finti i trikova, brzog i ubojitog backhanda, za njega se može reći da mu je backhand oružje. Net drop igra i u slučaju da mu je protivnik na mreži, varijacije u brzini loptice su mu "winning trick"... pobjednik u svakom slučaju.

Pogledajte kutak Taufika Hidayata: www.taufik-hidayat.com/home/index.php ." Pa STIL je nešto što se vidi, osjeća, teže ga je definirati, imaju ga i muškarci, također i životinje. Primječuješ ga kod nekih akrobata dok ulaze u arenu. Imaju nešto u hodu, u načinu, imaju nešto iznutra i izvana, ali je uglavnom iznutra, a oblikuje vanjski dojam, ti ga imaš dok plešeš; unutrašnjost ti daje ljepotu."
                                                        Charles Bukowski

"Iz poraza se lako uči, a mnogo je teže iz pobjede."
                                                        G. Stresemann

"Što se postiže pobjedama? Da se dugo ne razmišlja."
                                                        Faust Goethe

"Tko ništa nije pretrpio, ne smije me savjetovati."
                                                        Sofoklo.Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo